31. mai 2011

En dag ved bassenget

Ikke alle er vel forunt å ha en kompis i Bangkok som har leilighet kun 3-4 minutters gange fra Sukhumvit Road og med svømmebasseng i hagen. For et liv! Spesielt siden det er 10 grader hjemme i Stavanger og jeg hører rykter om fyring med ved... Kontrastene er store, kan man si.

Idag var jeg like borti gata for å levere inn et par kjoler som jeg trenger å legge opp og sy bittelitt om. Til den nette sum av ca. kr. 120,- så skulle jeg få alt gjort - på timen... Ingen grunn til å stresse, sa jeg. Og fikk da beskjed om at jeg kunne hente dette kl. 19:00 samme kveld. Da hadde de god tid... Noe annet enn sydamene på Kvadrat eller i sentrum det ja.Etter å ha utforsket området oppover Sukhumvit, og funnet det jeg var på jakt etter - en butikk som har et fantastisk utvalg i kjolestoff, så tok jeg meg en velfortjent stopp på Starbucks like ved. Nok en kald Frappuchino Caramel og sjoko-brownies rikere tok jeg meg en tur i bassenget i hagen. Her ble jeg værende i 3-4 timer og fikk svømt nærmere 500 meter. Ligger ikke helt på latsiden :-)


Hadde bassenget helt for meg selv hele tiden - en fredelig oase midt i Bangkok sentrum.  Heldigvis hadde vi en god bris idag, ellers hadde dette vært noe hett. Gradestokken nærmet seg 35 midt på dagen idag, og ligger på rundt 28 om natta.

De arbeidende mennene kommer "hjem" rundt 17:00. Da vil jeg ha litt hjelp med å plukke ut et par kjoler. Skal få meg et par skreddersydde kjoler siden stoffet er utrolig rimelig og arbeidspenger likeså. Må bare finnet meg et par modeller som kan passe. Jeg ser jeg trenger mer enn 1 uke her, så jeg får være effektiv :-)

Middag idag? Ingen peiling. Det får mennene ta seg av. Jeg har fått gjort mitt denne tirsdagen. Nå skal morgendagen planlegges. Planen er å dra ut på "langtur" til andre enden av Bangkok. Med T-bane og SkyTrain kommer man seg enkelt rundt i byen. Et kart er et must, og penger til drikke. Resten får tas på sparket!


.

1 kommentar: