25. januar 2016

Whistler - Uke 1 + 2

Etter et langt og heller tungt 2015 var det usedvanlig deilig å starte det nye året med en langtur til Whistler. Vi skal bli her i 2 måneder. Velfortjent og nødvendig, selv om vi selvfølgelig har jobben med som nissen på lasset. De første to ukene har vært deilige. Masse ny pudder + svoger og svigerinne fra sør-England  på besøk = heidundrende dager i bakken.  Siste halve uka har vært mindre interessant for egen del, med kramper i skinnbeinet pga overbelastning = 3 dager på soffen med beskjed fra legen om å "take it easy a couple of weeks". Haha til a couple of weeks, men ei uke skal jeg klare. Sol fra blå himmel, men uten ny pudder heldigvis. Det blir lydbok og strikketøy til fredag. Så får vi se.


 Du vet det blir en fin ferie når dette møter deg første morgenen - puddersnø!


Tidlig oppe - før fuglene, så får vi den første puddersnøen mer eller mindre for oss selv.


 En solskinnsdag i Crystal-området


Svigerinne Julie og svoger Mark på besøk. Fra sør-England, men særdeles(!) kompetente på ski. Utrolig hyggelig besøk! 


 And it's all mine! Ian i sitt ess :)


 Mark i godt driv nedover pudderløypene i 7th Heaven området.


7th Heaven, rett og slett

Mark og jeg tester off-piste. Fantastisk snø og mer eller mindre uberørt bare man kommer seg litt utenfor løypene. Og sola skinner fremdeles!


På vei over til Whistler-fjellet med Peak 2 Peak gondolen. Temmelig høyt over bakken, 4,4 km lang og med 11 minutters overfartstid. Gondolen tok 4 verdensrekorder da den stod ferdigbygget til OL i 2010. Julie fotograferer utsikten...

 ...og utsikten er temmelig spektakulær! Åpningsdagen ble det foretatt basejumps fra taket på en av gondolene...


Blackcomb mountain sett fra Whistler-siden. Ikke akkurat folksomt i løypene nå utenfor høysesong. Den lille prikken midt i bildet er Mark...
 

 Klokka er 8:00 - ny dag, nytt pudder, nye utfordringer!


08:10. Upper Whistler Village pent belyst. Her er det ikke juletrebelysning kun i jula. Trærne er belyst helt til vintersesongen gir seg, da blir ca halvparten tatt ned. Resten lyser hele året. Stemningsfullt! Og vi står i kø for å vente på at heisen åpner. "Early one morning.."

Håper å være på brettet igjen ila uka. Det er ikke meldt nysnø før til helgen, så jeg får se om jeg har tålmodighet til å vente/hvile foten såpass lenge. Krysser fingrene :)

.

2 kommentarer:

  1. Så flott reportasje og bilder da! Er det Canada nå...... Er på slutten av Hoems:Bror din på prærien, og han slo seg ned i Canada., Alberta området.

    SvarSlett
    Svar
    1. Alberta-området er veldig nære British Columbia hvor vi vil befinne oss til 10.3. Jeg har vurdert Hoem, men er noe usikker til tross for at han engasjerte meg på Kapittel da han pratet om boka si. Jeg får se hvor entusiastisk jeg blir på lesefronten fremover. Akkurat nå disse to ukene har vi besøk, og det blir lite egentid for lesing. Hva syns du om Bror din på prærien?

      Slett