31. mai 2011

En dag ved bassenget

Ikke alle er vel forunt å ha en kompis i Bangkok som har leilighet kun 3-4 minutters gange fra Sukhumvit Road og med svømmebasseng i hagen. For et liv! Spesielt siden det er 10 grader hjemme i Stavanger og jeg hører rykter om fyring med ved... Kontrastene er store, kan man si.

Idag var jeg like borti gata for å levere inn et par kjoler som jeg trenger å legge opp og sy bittelitt om. Til den nette sum av ca. kr. 120,- så skulle jeg få alt gjort - på timen... Ingen grunn til å stresse, sa jeg. Og fikk da beskjed om at jeg kunne hente dette kl. 19:00 samme kveld. Da hadde de god tid... Noe annet enn sydamene på Kvadrat eller i sentrum det ja.



Etter å ha utforsket området oppover Sukhumvit, og funnet det jeg var på jakt etter - en butikk som har et fantastisk utvalg i kjolestoff, så tok jeg meg en velfortjent stopp på Starbucks like ved. Nok en kald Frappuchino Caramel og sjoko-brownies rikere tok jeg meg en tur i bassenget i hagen. Her ble jeg værende i 3-4 timer og fikk svømt nærmere 500 meter. Ligger ikke helt på latsiden :-)


Hadde bassenget helt for meg selv hele tiden - en fredelig oase midt i Bangkok sentrum.  Heldigvis hadde vi en god bris idag, ellers hadde dette vært noe hett. Gradestokken nærmet seg 35 midt på dagen idag, og ligger på rundt 28 om natta.

De arbeidende mennene kommer "hjem" rundt 17:00. Da vil jeg ha litt hjelp med å plukke ut et par kjoler. Skal få meg et par skreddersydde kjoler siden stoffet er utrolig rimelig og arbeidspenger likeså. Må bare finnet meg et par modeller som kan passe. Jeg ser jeg trenger mer enn 1 uke her, så jeg får være effektiv :-)

Middag idag? Ingen peiling. Det får mennene ta seg av. Jeg har fått gjort mitt denne tirsdagen. Nå skal morgendagen planlegges. Planen er å dra ut på "langtur" til andre enden av Bangkok. Med T-bane og SkyTrain kommer man seg enkelt rundt i byen. Et kart er et must, og penger til drikke. Resten får tas på sparket!


.

30. mai 2011

The King & I

Her er det ikke rusk! Mannfolka går på jobb kl. 6... jeg kryper ut av loppekassa nærmere 8. Jetlag surrer ennå i hodet, så jeg blir sein ut av dørene. Er heldigvis ikke redd for å vase rundt på egenhånd, så jeg finner BTS'en (SkyTrain) og tar toget inn til Siam Paragon.

Siam Paragon er et eldorado! Det er ikke for ingenting at det kalles "The pride of Bangkok". Dette gedigne og fasjonable shoppingsenteret ligger i en ganske drøy, men dog mulig, gåavstand fra der vi bor. SkyTrain'en har imidlertid aircon, så valget er enkelt.



Sjekk linken HER for senteret. Det har alt hva hjertet behager, og litt til. 5 etasjer med alt fra high fashion via Porscher, et gedigent akvarieområde og gourmet restauranter. Jeg surrer rundt et par timer før jeg bestemmer meg for å spasere tilbake. Det er en drøy halvtime i 30 grader +... Men du verden så mye å se! Kontrasten til Siam Paragon er stor der jeg går mellom boder og pittesmå butikker. Bangkok må oppleves, den kan rett og slett ikke beskrives.

Vel tilbake i leiligheten har jeg 1 time å slå ihjel før jeg skal på 2 timers Thai Oil Massage like borti veien. En 2 timers nytelse av en oljemassasje-seanse koster meg den nette sum av kr. 215,-... Jeg tror det kommer til å bli fast innslag hver dag :-) Spa'et heter The King & I, og jeg føler meg virkelig som en dronning! Kan ikke fatte å begripe at jeg bare gikk rett forbi her en hel uke ifjor...



Jeg har funnet meg en skredder som skal fikse noen kjoler jeg har med meg. Tar turen dit imorgen. Tenker det også har noe andre priser enn hjemme... Og bildet over? Buddhaer er det ikke manko på i Bangkok...

Mannfolka kommer hjem og det blir Mexikansk mat ikveld. Sjekket ut en restaurant ifjor som bare MÅ oppleves en gang til. Igår ble det fransk mat, så det blir ikke kun Thai Green Curry på menyen :-) Ikveld ble det Frozen Margarita og spare ribs to die for, og så direkte i seng...

.

Søndag i Bangkok

Langsom start på dagen. Jetlag'et slipper taket, så vi bestemmer oss for å dra på marked. Nærmere bestemt Chatuchak helgemarked. Dette er virkelig alle thai-markeders mor! Det anslås at ca en kvart million mennesker besøker dette veritable paradiset for kjøpeglade hver dag!!!

På det enorme området er det over 15.000 boder, men disse er gruppert i seksjoner, så det er ikke særlig vanskelig å finne det du eventuelt er på jakt etter. Vi er bare ute for å surre rundt og suge til oss atmosfæren, som jammen er noe for seg selv...

Etter et par timer i dette ekstreme menneskemylderet i godt over 30 grader får til og med de med sort belte i shopping nok. Jeg er glad jeg ikke har med Trude. Hun hadde gått berserk i vesker, klær og dilldall... Prisene er til å le av, dersom man ikke er opphengt i absolutt å ha originale merkevarer. Jeg for min del kjøper meg noe kjøkkenutstyr, men kunne like gjerne ha kommet hjem med akvariefisk og hundevalper, eller møbler og sko. Hva enn hjertet begjærer - det finnes her!


Det spesielle med Bangkok er virkelig menneskemengdene. For ikke å snakke om bilkaoset. Men det er et behagelig kaos. Ingen sinte mennesker, ingen bærting eller stor speed på bilene. Her er et typisk bilde av en Bangkok gate. Litt lite bil akkurat her, det er tross alt søndag. Alle andre dager i uka er det mer eller mindre full stopp. Overalt...


Her er noen fargerike detaljer på vei til et IT shopping senter. Mogens og Ian skal lete etter utstyr, så jeg stikker en tur for meg selv. Et par timer til med shopping senere finner jeg meg en Starbuck's og nyter livet. Bangkok er ikke nødvendigvis avslappende, men veldig innholdsrik. Holder på å tråkke på en rotte !!! på vei ut av Starbucks igjen. Vel...

Vi stikker hjem og slapper av litt. Det blir en liten tur ut til kvelds for middag før kvelden blir tidlig i seng. Jobb imorgen. Starter kl. 06:00. Ikke en SÅ sjarmerende liten detalj...

.

28. mai 2011

Landet i Bangkok

Så var vi omsider landet i Bangkok, etter en kjapp og effektiv tur fra Stavanger, via Oslo og direkte til storbyen. Det var en HERLIG overgang!! Temperaturen her er deilige 30 grader, oppholdsvær og sol til tross for at regntiden har begynt.

Startet ferien med en aldri så liten høneblund. 4 timer på øret, og så var vi klare for lunch. Ingenting slår Thai mat i Thailand... Sukhumvit Road er en flott gate å bo langs. Alt på ett brett, like utenfor stuedøra.

Etter lunch ble det sightseeing. Vi besøkte Wat Arun - Morgengryets Tempel. Det ligger like ved elven, og er nok et nydelig kunstverk i Bangkok.




En smule jetlag av å reise østover, så vi tar tidlig kvelden idag. En lettere middag (etter en heftig iskrem-runde på Swenson) og så tilbake til leiligheten til Mogens. Det er deilig å bo "hjemme", og slippe hotell. Dette er luksus :-)