22. januar 2018

Whistler - Uke 2

Denne uka ble, som antatt, noe amputert i starten med tanke på snowboarding. Klok av erfaring med knærne (og altfor mye skade) så holdt jeg rumpa i ro. Inne. Været utenfor var så som så, så det var ikke store tapet egentlig. Med bøker og strikketøy som backup for bratte dager, så ble mandag og tirsdag seende slik ut:Stor nok sofa til lesing i begge ender. Kindle lesebrett er med på tur så slipper vi å pakke 50 bøker... Det leses mye, og mandag og tirsdag kom bøkene godt med.Tirsdag ble det test og innlegg om det nye lesebrettet fra Amazon, All-New Kindle Oasis. Det mest skremmende var vanntett-testen. Den satt langt inne. Men, jeg fikk dyppet det i vann i 1 minutt, og brettet viste seg å være vanntett. Gudsjelov...Onsdag og torsdag kom vi oss i bakken igjen, og puddersnøen? Ja den datt som lovet. Her er vi i "nyebakken" fra i fjor, GearJammer. Nokså alene om snøen, så dette ble en herlig dag til tross for litt dårlig sikt og tung snø helt nederst i systemet.Torsdagen ble så bra en dag at jeg måtte rett og slett lage signaturretten min her borte, ekte irsk Shepherd's Pie. Og den ble superb, med Zinfandel-vin til :-)Fredag opprant med ... regn... Ikke helt planlagt, men ikke så galt osv. Kneet hadde sterkt behov for forsiktig oppstart igjen. Fordelen med bil er at vi kommer oss rundt, så vi tok turen til nærmeste tettsted med litt mer fornuftige butikker enn dem man finner i Whistler Village. Havnet på Home Depot for å fylle på med litt ting og tang til huset, og kjekt-å-ha greier. Koselig lunch, og tettstedet Squamish vokser på meg. Kun en liten time fra Whistler, en fin uværsdagstur.Lørdag havnet vi omsider i 7th Heaven området igjen. Første gang på denne turen. Det har blåst på toppene, og vært lite nysnø. Nok snø, bevares, men kresne som vi er så gidder vi ikke renne på vindblåst snø når Crystal-området et hakk lenger ned i systemet leverer myk, snowboardvennlig lekesnø. Første turen opp var ok, på vei opp gang nr 2 kom været. DET uværet. Men pudderen var nydelig, så lenge det varte. Kort dag i bakken, så vi tok bussen ned til Whistler Village. Og fikk oss DEN nachos-middagen på mexicanske restauranten La Cantina med marguaritas med haug på og Churros (bildet over her) til dessert. Phahh.. Ny-de-liiig!Nydelig om kvelden er også restauranten Blacks som vi nå har omdøpt Blue, på kveldstid. Det er noe magisk over alle lysene nede i landsbyen. De er der hele året, men mest spektakulære på vinterstid selvfølgelig. Trolsk stemning, det skal være visst.På vei hjem nådde vi Excalibur-gondolen. Den går fram til (nå) 18:30 og vi kan gå av "midt i bakken" for å ta en måneskinnstur over skitrekket og hjem til huset. Her har vi fått oss egen gondol, og nok marguaritas :-)Tvers over barneheisen, inn mellom trærne, og vips - stolheisen "vår" og inngangen til huset like bak. Det som ikke synes på bildet er at det snødde tett. Lovende for neste dag!!

Så kom søndag. Og for en søndag... En dag med det verste og det beste man kan tenke seg en dag i Whistler. Det var meldt 10-15 cm snø over natt fra lørdag. Det som falt ned var 58 cm...!!! Vi stod opp grytidlig, kastet oss rundt, kom oss i klærne og var på vei ned til heisen for å være "først" i køen. Heisene starter 8:15, vi var der 7:30. Og møtte dette:Folk som hadde lagt skiene foran oss i køen, for så å gå og spise frokost (noe jeg HATER - like mye som dem som legger håndkle på solstolene i Syden kl. 06:00 for så å komme tilbake kl. 09:00 etter frokost! :-(  Eneste trøsten var den enorme køen som dannet seg bak oss etterhvert. Det var nemlig forsinkelser i hele heissystemet. Nesten 60cm nysnø og full storm på toppene (noe vi ikke kan se her nede) gjorde fjellene nesten umulige å klargjøre. Halv ti gav vi opp, da var jeg sur, hadde våte hansker og måtte på do. Pudderen kunne vi plystre en lang etter, og det regnet her nede... Vi bestemte oss for å vente til over lunch istedenfor, og tok bussen opp bakken og hjem igjen.

FOR EN GOD IDÉ, for resten av dagen ble nemlig slik:På vei opp Solar Coaster, lovende pudderbakkerPå vei ned Honeycomb, yeyyyhhhhLenger ned i Honeycomb - fantastisk me pudder OVERALT!Og til slutt, Ian på toppen av black diamond løypa Cruiser Bumps. En stk happy mann idag også. Mitt glis synes ikke, det går igrunnen helt rundt :-)

Bildene etter lunch taler for seg. Himmelske heaven for en deilig halv dag! Og værvarsel for neste uke? Tør nesten ikke si det - snø hver dag... JUHUUU!!!


.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar