31. august 2019

Belfast- Game of Thrones og slektsbesøk

Alltid kos å reise til Nord-Irland, for her er det slekt og venner i kriker og kroker. Spesielt gøy denne gang er det at søskenbarn Ricky skal ta oss med til flere Game of Thrones-lokasjoner like i nærheten av landstedet deres som ikke ligger langt fra Downpatrick. 

Lenge siden forrige besøk her også, med både ny hund og sambo Neil i hus. Koselig! Det blir en lang spasertur i fantastiske omgivelser før vi dagen etter tar turen til Strangford og Castle Ward som er lokasjonen til Winterfell i Game of Thrones. 

 

Winterfell ser "noe" annerledes ut i virkeligheten ja! Det var temmelig vanskelig å se at det virkelig var her innspillingen foregikk, men det er rart hva man får til.



Litt mørkt og for folksomt til å ta bilde inne her, men inni er mer forståelig og gjenkjennelig enn utenpå. Mange knep å benytte i filmverdenen ja :-)  Det er ikke bare Castle Ward som ble benyttet her i området. I skogen og områdene rundt bygningene er det et utall forskjellige lokasjoner, og det fine er at de alle er merket med informasjonsskilt.

 

Som dette, fra Riverrun, hvor en begravelse finner sted. Når jeg sammenlikner den virkelige lokasjonen er det utrolig hvordan de som filmer har fått alt til å virke så svært. Dette er filmet i en forsåvidt smal kanal med vann, men i filmen ser det ikke slik ut. Morsomt å kunne sammenlikne. Det går også organiserte turer hit til Castle Ward hvor folk kommer busslast etter busslast utkledd som GOT-karakterer og løper rundt i skogområdene her og spiller skuespill for seg selv. Det finnes poster og oversikter over alle lokasjonene, og det er visst ikke måte på hvor mye "galskap" folk finner på. Sjekk link HER. Vi traff bare på noen få gående og syklende i kostymer og sverd på ryggen. I høysesong er det visst ville tilstander. Er både glad for og lei for at vi ikke opplever det selv :-)

 

Her sitter vi i en av trappeoppgangene til Castle Ward/Winterfell etter en lang tur i området. Søskenbarn Ricky er Encyclopedia Irlandia på to bein og snakker både på inn- og utpust, så her var det ikke bare synsinntrykk. Alt hva den dama vet! Utrolig spennende å ha en så kunnskapsrik guide.


Vi kjørte innom flere bokstavelig talt steingamle kirkebygg i området. Felles for dem alle var at de fremdeles er i bruk! Det skulla man nesten ikke trodd om enkelte av dem, ref gravsteiner på kryss og tvers og ikke stelte plener. De gamle kirkene er utrolig vakre.




Vi konkluderte med at presten i kirka her må ha vært høyere enn Ricky, men nå er hun utrolig liten også da :-)


Og siden alle fire denne gang løp rundt med kamera, så kunne vi ta all den tiden vi hadde behov for. Det ligger virkelig et historisk sus over landsbygda i Nord-Irland.


Man trenger ikke være interessert i Game of Thrones for å finne roen her. Nydelig natur og et fantastisk turområde. Anbefales!

 


 
Game of Thrones-seansen vår slutter dagen etter med et besøk på Belfast museum og The Game of Thrones Exhibition. To bilder herfra - dragene :-)  Oh yesss!

.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar