27. juni 2011

California - here we come :-)

En hjemme-i-Stavanger-sommer ble plutselig en fullstendig uplanlagt, men likevel eksisterende business tur! En tur som ennå ikke har krystallisert seg i helt konkrete detaljer. Det eneste jeg vet er at Ian allerede er reist til USA for 4 uker og at jeg skal reise over for siste uka, til Bakersfield/California.

Etter California blir det enten en ferieuke før vi reiser hjem, eller så blir det videre tur til enten a) Indonesia og Australia for jobb - eller b) Canada og Alaska for jobb. Alt avhenger av kunder og evnen til å ta raske nok beslutninger. Så tiden får rett og slett vise hva sommeren blir i år.

En ting er ihvertfall sikkert, ingenting skal hindre meg fra å se sola noen uker!! Mer begredelig enn det har vært siste måned skal man lete lenge etter...

Caaalifooooooniaaaaaaa.... - klikk HER  :-))




.

4. juni 2011

Siste dag i Bangkok

Torden og brak! I natt hadde vi det værste tordenskrallet jeg har opplevd på sikkert 25 år... Vi våknet, for å si det sånn. Og fuktig var det... Kom oss ut 9:30. Ian og Mogens skulle ut på shopping. Og shopping ble det! 


Bangkok myldrer på en lørdag. Var det mye folk og trafikk tidligere, så var det ingenting sammenliknet med idag! Vi tar SkyTrain fra Asok stasjon og inn til National og går resten av veien til det 5 etasjes IT shopping senteret som mannfolka har på planen. Jeg har dillet rundt hele uka alene, så idag er jeg kun moralsk støtte. Jeg satte meg på en Starbucks med kaffi og muffins i 1,5 time. Takk og lov for lesebrettet :-)

Det ble tid for en liten lunchbit på Soi 5 før vi dro ned til MBK. Et Canon 100mm objektiv og noe rusk og rask senere satte vi oss ned for vår siste is på Swenson for turen. Like utenfor MBK, på vei tilbake til leiligheten og mine forhåpentligvis ferdigsydde kjoler kom vi over denne gjengen. Stort "show" og rockeband utenfor MBK shoppingsenter :-)












Nok fotomotiver å ta av, for å si det sånn. Dette er kun et magert utvalg... Vi tusler oss hjemover. Det er utrolig fuktig og varmt ute idag. Til og med jeg sliter med varmen... Kjolene er neeeesten ferdige, så jeg tar turen "hjem" og pakker før jeg drar tilbake og henter dem. Stor suksess - de sitter som et skudd alle! Dette var en lur idé gitt!

Da var det å få seg en dusj og vente på taxi senere. Kanskje vi tar oss en middag først - kanskje ikke. Vi får se. Vi er imidlertid svarme, svette og fornøydde alle 3 idag. Og Bangkok? Har jeg ikke fått nok av! Kommer tilbake ved første anledning :-)

.

3. juni 2011

Cabbages & Condoms...

Som nevnt igår skal jeg forklare mer rundt restauranten vi var og spiste på igår, the one med det uvanlige navnet "Cabbages & Condoms". Det var forøvrig utrooolig god mat der inne, og var som en nydelig, grønn oase midt i betong- og glassjungelen som Bangkok består av...

Tilbake til restauranten... Denne er en av flere i en kjede som tilhører "The Population and Community Development Assosiation" i Bangkok. Kort fortalt - PDA driver en hel rekke program for å støtte opp om de fattige som lever i Thailands utkantstrøk. For å si det på godt norsk: "...free vasectomy, income generation program at village level, forest replanting schemes, vegetable banks, mobile health clinics, environmental education programs.." osv. Med andre ord så går overskuddet av restaurant-kjeden, som finnes over store deler av Thailand, til solide, og gode prosjekter til gode for landet.

Navnet på restauranten er selvfølgelig et trekkplaster i tillegg til at den faktisk driver seksualopplysning! Gjerne ikke så dumt, i et land hvor sex dessverre er en stor del av "industrien"... "Cabbages & Condoms" gjør imidlertid noe med dette og har definitivt en litt annen holdning enn de fleste andre restaurantene i Thailand...

Noen av vår lokale restaurant's "dekorasjoner" følger nedenunder. De er utelukkende laget av kondomer...


Kondom-damen - Til og med hatten og skoene er laget av kondomer...



Nissefar er også representert, sammen med en nokså tradisjonell thai-dame. Det gikk med noen pakker røde kondomer til å produsere nissefar, ja...

Ellers har fredag idag vært noe rolig. Dersom det tordnet og regnet igår, så regnet det ihvertfall idag... Da klokken ble 10:30 fant jeg ut at jeg nok ikke kom meg på langtur idag heller. Jeg fant fram den største paraplyen i leiligheten og la på sprang til BTS'en (SkyTrain). Målet var Mahboonkrong, eller MBK, shoppingsenter.

Mens de fleste av Bangkok's kjøpesentre har et klinisk og internasjonalt preg er MBK rendyrket Thailandsk. Og MYE kjekker å gå i. Senteret går over 6 etasjer. Her er det fullt av små boder som selger suvenirer og billige klær som omfatter kopier av designermerker. Her finner du definitivt ikke Emporio Armani, Chanel og Bottega Veneta. Da drar du heller til Siam Paragon, hvor jeg var tidligere i uken.

MBK passer meg bra, siden det ligger dør-i-dør med BTS stasjonen National Stadium. Jeg går med andre ord under tak og unngår både trafikk og øse-pøse regnvær. Jeg er glad jeg slipper å ta taxi (som er utrolig billig!!). Her er trafikken en vanlig fredag formiddag...



Betongkolossen til høyre i bildet er "beina" til SkyTrain'en som går over trafikken. Det er kun noen få minutter mellom hvert tog, så her er det bare å stille opp. "Det går alltid et tog"... virker helt flott her! Det er to SkyTrain spor som krysser hverandre. For å komme til MBK må man skifte tog midtveis, noe som ikke byr på noe som helst problemer. Her i landet råder køkultur !!!

Nedenfor følger også et par bilder fra elva som snirkler seg gjennom Bangkok. Chao Phraya - eller "Kongeelven" er 1.020km lang..



To forskjellige taxibåter som frakter folk og fe oppover langs vassdraget. Det går også en ferje direkte over elva. Vi tok denne, og den kostet oss den nette sum av 60 øre pr. person.

Dagen ble kort pga været, men det gjør ikke noe. Jeg hopper av SkyTrain'en ett stopp tidlig og rusler mellom boder, trafikk og menneskekaos tilbake til leiligheten. Vi har ennå en hel dag igjen i Bangkok, og da har mannfolka fri. Satser da på at vi klarer å komme oss til Lumpini-parken... :-)

.

2. juni 2011

Torsdag og tordenvær

Det var litt av et rabalder!!! Våknet i morges kl. 4:45 til et fantastisk tordenvær! Skulle tro himmelen eksploderte og det som fantes av ferskvann i verden kom ned i løpet av kun kort tid. Strømmen var gått, og det var ikke mindre varmt på soverommet... Det ser ut for å bli en interessant dag!

Mannfolka kommer seg nå avgårde og på jobb i 6-tiden. Jeg snur meg rundt en times tid til... for å  sette meg til å lese. Det blir ikke langtur på meg idag heller. Til det er været ... noe ustabilt, for å si det sånn :-) Det er heller en dag for rusling i kjent strøk ikke aaaltfor langt fra leiligheten i tilfelle flere bomber og granater fra oven... Været gir seg i 11-tiden og jeg begir meg oppover gata. Alltid noe interessant å se!



Gateselgere i alle varianter. Fra grillspyd med diverse typer kjøtt (som jeg igrunnen ikke har peiling på hva var) til frukt og grønt. Her er noe for alle behov og smaksløker...

Jeg tar meg 1,5 time på Starbucks og leser idag også. Det er faktisk ganske så trivelig, lese og drikke kaffi og bare nyte kaoset rundt meg. Idag sitter jeg imidertid inne halve tiden, før regnet gir seg og jeg kan sette meg i varmen utenfor og lese. Matthew Reilly og action/thriller bøker på lesebrettet. Holder på med en miniserie. Action så det holder.


Etterhvert finner jeg ut at jeg skal ta meg en tur på "King and I" massasje & spa idag også. Velger en 2 timers signaturmassasje, kombinert Oil Massage, Foot Massage og Traditional Thai (knekk og brekk) Massage. Lokalene er ikke helt 5-stjernes - men *sukk* - det er behandlingen! Jeg kommer ut "som ny" herfra...


Jeg får akkurat tid til å gå og handle noe frukt og mer å drikke før mennene kommer tilbake fra jobb. Det er travelt å være husmor i Bangkok ;-) Den neste kompliserte problemstillingen er - hvor i all verden skal vi spise idag? Her er altfor mye godt og altfor kort tid! 

Ender opp på restauranten "Cabbages & Condoms". Nei - det er ikke skrivefeil... Dette er en restaurant som istedenfor å legge sukkertøy eller sjokolade med regningen gir ut en kondom pr. person. Jeg glemte fotoapparatet ikveld, men imorgen skal jeg poste et par interessante bilder fra restauranten og skrive mer om dette nokså interessante prosjektet :-)

Nå er det imidlertid natta...



.

På skredderjakt

Ikke noe sted er det vel så enkelt - eller så billig - å få sydd seg hva det måtte være enn her i Bangkok. Her er butikk på butikk med de flotteste kjolestoff og fineste silke samt skreddere på rekke og rad. Dette må jeg benytte meg av denne gang. 

Etter suksessen med omsying av de medbrakte kjolene mine fant jeg ut at jeg skulle få sydd meg noe helt nytt. Og dagen idag gikk med til det prosjektet. Et av problemene med å tråle butikker med kjolestoff er at det finnes så utrolig mye flott! En annen utfordring er å komme ut med stoff til kjole som jeg faktisk kan bruke hjemme i Norge... Vi har ikke flust av gallamiddager å gå i - og deri ligger problemet. Det blir for fine kjoler! Og det som passer i gatemiljøet her i Bangkok kan fort bli glorete hjemme...


Skredderen "min" - I enden av gaten til høyre bor vi

Et godt stykke opp Sukhumvit Road finner jeg butikken fra gårsdagen og kjøper meg stoff til 4 kjoler og et skjørt. Alle i sommerkjole-varianter og 3 av dem i den nydeligste, florlette silke jeg kan finne. Internett er en fin ting, og her har jeg funnet og printet ut modeller av designerkjoler jeg vil ha til å passe min kropp. Skredderne på hjørnet får seg en utfordring. Alt stoffet blir levert, og jeg blir målt i alle retninger. Kjolene blir vurdert og jeg forlater dem 2 timer senere med beskjeden "kom og prøv dem på lørdag"...


Utsikt fra Starbucks ene veien - Sukhumvit Road


Utsikt fra Starbucks i andre retningen - her kan du tenne røkelse og/eller be. Disse "mini-templene" står i tusentall rundt om i Bangkok

Fantastisk! Resten av dagen blir det en times Starbucks besøk med lesebrettet mitt og 2-3 timer langs bassengkanten. Idag har jeg hatt en kreativ dag. Spent på hvordan kjolene ender opp! Det blir enkel middag på Crêpes & Co. litt sent på kvelden, for Ian har en del mer jobb å gjøre etter han kommer hjem fra Chevron.

En interessant dag i Bangkok!

.