3. oktober 2016

Sommerferie Antigua & Barbuda 1/3

Endelig ferie! Ingen plikter, bare sol og sommer, fiske, snorkling, bading, fluefisking (for mannfolka) og generelt latskap 3 - TRE - uker til ende. Oh la la. Turen denne gang går tilbake til de vestindiske øyer, med en uke på Antigua og hele to uker på Barbuda. Med på lasset er våre danske venner Steen og Pouline. Ian får endelig og omsider en fiskekompis med større utholdenhet enn seg selv. (Og det skal noe til!). Første stopp på reisen blir en natt på Airport Inn Gatwick. Greit overnattingshotell 5 min fra flyplassen. Turen går for tidlig torsdag morgen til at vi når det fra Norge og Danmark.Etter hektisk ping-pong reising mellom Houston og Bangkok kan Ian endelig slappe av. Her på British Airways, med Kindle og Amarylla nær for hånden. Er det noen som fortjener ferie nå så er det ham!Vi havner tilbake på Jolly Beach hotell. En all-inclusive resort som vi også besøkte i 2012 da vi var her. Fantastisk beliggenhet helt nede på stranden på den karibiske siden av øya. Antigua og Barbuda sammen med Montserrat ligger nemlig helt ut ytterst mot Atlanterhavet og er en tidligere britisk koloni. De fikk imidlertid selvstyre i 1981, og de over 80.000 innbyggerne på øyene har siden klart seg selv, med turisme som hovedinntekt. Og for et paradis!!!Med milevis av strender som dette, så er det ikke rart frosne nordboere som oss flater ut og nyter livet. Gjennomsnittlig 28-29 grader hele året og med en havtemperatur som ikke er mye lavere så er dette et himmelsk sted på jord. Da gjør det ingenting at vi er kommet (nok engang i år) til monsuntiden og en regnskvett og to i løpet av dagen. Vi er jo våte likevel, og litt ferskvann med 30 graders temperatur fra oven gjør ikke mye skade :-)Bassengområdene er heller ikke så verst. Dette er utsikten fra vår internett-kafé over det som kalles "the quiet pool" mot palmestranda. Vi trives igrunnen best helt nede ved havet. Mer luft under vingene, og herlige treparasoller å rømme inn under når sola blir for sterk. Mannfolka er i hovedsak ute og tester fluefiskeferdigheter ila de første dagene her, mens Pouline og jeg nyter livet med ei bok. Begge har nå Kindle etter et raskt inngrep på Gatwick flyplass, og kan boltre oss med et hav av bøker til den nette vekt av 300 gram. Lenge leve teknologien, hehe...

Disse første fem dagene på Antigua blir det ren avslapning, men vi tar oss en sightseeingtur med bilen og dekker store deler av øya ene dagen. Lite bilder fra rundturen. Jeg glemte helt ut at jeg hadde med meg kamera, både på Devils Bridge og på den lokale stranden vi fant der oppe i nord. Men noen bilder fikk jeg knipset fra hovedstaden, St. Johns.Fargerike hus og biler betegner hele byen. Og trange markedsgater proppet med mennesker... Som jeg ikke har bilde av her.


Gamle, pittoreske bygninger innimellom kaoset finnes også. Men de er få. De fleste husene her er knallrosa, -gule, -grønne, -lilla....Og når man er på tur med ikke mindre enn to forfattere, så er det aldri vanskelig å få dem med inn i ... nettopp, bokhandelen på øya :-) Vi har hatt noen flotte dager på hovedøya. Imorgen går turen til Barbuda, som sammenliknet med Antigua er øde... Sist vi var der var det tre turister på øya, Ian - meg - og en amerikaner... Nå er vi ihvertfall fire! Og vi gleder oss. Ikveld blir det middag på Utsav (indisk restaurant her på hotellet) og SÅ - Barbuda Express, here we come!!!

.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar