7. oktober 2016

Sommerferie Antigua & Barbuda 2/3

Da var all-inclusive og latskapslivet på Antigua over for denne gang og vi har beveget oss over til den pittelille og ganske så øde Barbuda. Av 80.000 innbyggere fordelt på de to øyene, bor faktisk  bare 1500 mennesker her på denne lille holmen. "Byen" på øya heter Codrington, alle kjenner alle, det som kalles butikker (små kott...) har ikke skilt så vi vet ikke hva som selges hvor, og det er heller ikke alt som selges til enhver tid her. Fersk fisk kommer lørdag. Grønnsaker av og til tirsdag. Nei, det er tomt for hvetemel, det kommer kanskje neste uke...

Jadda, her kjører vi det som kalles "island time". Det kommer når det kommer, og det skjer når det skjer. Hastverk er et fremmedord, og alle åpningstider er sånn ca. Kanskje, eller ei. Beste tipset vi fikk fra hun vei leier huset av var: kjøp varer når du ser dem, de er der garantert ikke når du kommer tilbake. Når det er tomt, ja så er det tomt til neste vareleveranse kommer fra Antigua, eller med båt, eller noe. Eneste stabile varen vi finner i hyllene er ...vin! Plagsomt? Definitivt ikke! Det er nemlig dette som er FERIE for fam. Travelt m/venner :D Ja, det er primitivt - and we love it! Sa jeg vi var de eneste turistene på øya? :-)Dette huset leier vi for 10 dager. To store soverom, bad, stue med stor kjøkkenkrok og utendørs dusj i tillegg. Det er varmt her. Litt vel varmt på nettene, for det er null aircon og milliarder av mygg og sandfluer etter kl. 17.00. Som betyr at vi legger oss i 21.00-tiden, og står opp med sola ca 06.00. Helt greit å snu døgnet. Mannfolkene fisker fra 06.00 likevel, og huset er bekvemt tross mangel på kaldluft. Alle vifter går på travelt, det fungerer godt.Ikke noe å si på soveromstandarden. Her på øya får man det nemlig enten "billig", som hos oss. Dvs. ca 12.000,- for 4 personer i 10 dager. Eller full service all-inclusive high end til 2.500,-/natt/par. Så kan man jo velge hva man vil bruke pengene på...Her har vi omsider fått sving på internettet. Ikke noe å si på kontorfasilitetene. Åpent landskap og med utsikt til nærmeste vannhull (!) hvor hester, esel, geiter, majestetiske svermer med fregattfugler og andre flyvende vesen finner det for godt å vanne seg i løpet av dagen.Utenfor hagen gresser våre nærmeste naboer. De går villt på øya, så gjerdene her er for å holde dyrene ute fra hagene. Flotte hester da! Eslene er ikke fullt så sjarmerende... Strendene derimot! OH LA LA! Her er det uberørte strender i milevis. Ingen turister, ingen paraplydrinker eller kvalmende sololjedufter. Blå himmel, sand og hav så langt øyet kan se. Noen av de flotte strendene rundt her er bla.:Two foot bayPink Sand Beach - eldorado for fluefiskerneCoco Beach - perfekt romantisk

Her finnes kun sand, hav, palmer og lykkelige fluefiskere. De rette strendene har masser av fisk, store fisk, digre fisk og mindre fisk. Steen og Ian er virkelig two happy campers her ute. Ikke noe å si på resultatet nei:Det er viktig å være optimist!


 Tålmodighet betaler seg! Superhappy Ian med sin 10 kilos Tarpun tatt på fluestang!!!Steen på Coco Beach...hvor han fikk en aldeles vakker Rainbow Snapper!


På vei hjem fra en lang dag på flere strender dukket det opp både en type rådyr i vill fart og en del av the local slow wildlife. Pouline forbarmet seg over stakkaren og flyttet den ut av veien. Den tok "litt" lang tid for egen maskin... :-)

Flotte dager første uka på Barbuda!


.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar