8. oktober 2016

Sommerferie Antigua & Barbuda 3/3


De ti dagene sammen med våre danske venner på Barbuda gikk altfor fort. Øya er liten, men med bil er det mye å utforske om man tør å ta noen utfordringer (kjøring off the track) og stole på sitt indre kompass (fremdeles off the beaten track - hvorfor heter ellers reisebloggen off course photos ;-) Uansett hvor vi dro, og hvilken strand vi endte på så fikk vi den helt for oss selv. Snakker meg om paradis! Over her er jeg på utkikk etter flere store leather back turtles som poppet opp langs hele kyststripa. På Coco Beach så vi flest. Og ja, stranda strekker seg så langt øyet - og bildet - rekker!Dette er det beste kartet jeg har funnet på Google over øya, men det forteller lite egentlig. Det går kjerreveier på kryss og tvers, og bortsett fra til North Beach så kan man nå over hele øya med en litt god terrengbil. Og kjører sakte! De definitivt to flotteste strendene fant vi på vestsiden av Coco Point mot Martello Tower og Pink Sand Beach som ikke engang er satt på kartet. Ligger fra Palmetto Point og flerfoldige kilometer nordover.Best buddies  på sin siste vandring sammen på jakt etter storfangsten. Det ble flere 8-10 kgs tarpun på stengene deres i løpet av turen, og jeg tror neppe det er siste "fisketuren" vi fire skal ha sammen. Her på Pink Sand Beach. For andre som ønsker å fiske på Barbuda: Husk å anskaff dere fisketillatelse hos fiskeritilsynet i Codrington. Det koster absolutt ingenting, men gir tilgang til stangfiske fra strand rundt hele øya. Også i regulerte soner. Uten fisketillatelse blir dere fort "tauet inn". Ingenting drastisk skjer, men myndighetene liker orden i systemet, for det har vært en god del ulovlig nettfisking i de regulerte sonene.


Så til den absolutten perlen på ferien - North Beach Cottages

Etter Pouline og Steen dro hjem stod 5 netter all alone for tur. North Beach Resort var siste post på programmet. Og du verden som stedet leverte! Vi ble hentet med båt i havna i Codrington, og etter en 20 minutters herlig båttur over lagunen og helt nord til øya kom vi til paradis - uoppnåelig med bil. Jepp, huset på stylter by the sea ble hjemmet vårt. Og bildene taler for seg, vil jeg tro. Anbefales? Så absolutt og definitivt! Detaljert info om stedet under bildene.Siste kvelden - to særdeles fornøyde feriefjes :-)
Alene på resort'en betød bla. egen chef (tidligere chef på Sandals Antigua, high high end) som laget de mest fantastiske rettene til bare oss to. Hummer i all slags varianter, salater to die for, hva med innebakt kylling og banan med papayasaus?, eller tilberedelse av fisk vi fisket selv. Du verden, sier jeg bare. Alene på resort'en betød også egen servitrise/rombetjening og to "vaktmestergutter" som løp rundt og gjorde alt annet arbeid, samt satte Ian i sving da de kullseilte med en liten seilbåt og Ian måtte svømme ut og hjelpe dem. Vi fikk det like idyllisk som vi håpet det skulle være, og - tadaaaa - UTEN INTERNETT! Hurra!!! Vi hadde ikke engang stabil telefontilgang. Snakker meg om ferie, fra alt. Men, North Beach er ikke billig. For interesserte til North Beach Cottages, sjekk ut priser og info HER.

All good things comes to an end... også denne turen. Etter seks netter her ute (vi utvidet med ei natt) måtte vi dessverre tilbake til sivilisasjonen, St. Johns på Antigua. Avslutter derfor med noen bilder derfra. Og, restauranttips sånn helt på tampen? Hemingway's Café :-)

St. JohnsIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar