14. februar 2017

Kuala Lumpur 1/2

Det ble en lang tur fra Vancouver airport til Kuala Lumpur. 13,5 timer til Hong Kong, spurt/sprint gjennom flyplassen med sikkerhetsansatt for å få oss på neste 4,5 timers fly til Kuala Lumpur. Er på hotellet 02:00 på natta, svingstang i jetlag'en og fulle i forkjølelse, hals- og hodeverk. Vi ankom hele, om ikke akkurat med stil og besvimte i seng for 5 timer. Ian måtte jo på jobb mandag morgen... Ble någet våknere da dette synet møtte oss utenfor vindu:


Petronas towers, hvor blant annet scener fra filmen Entrapment med Sean Connery/Catherine Zeta-Jones ble innspilt, og hvor Ian skal jobbe denne uka. Kort vei til jobb, det skal være visst :-) Vi bor på hotellet Mandarin Oriental, kun et steinkast unna tårnene. I basen ligger det et 7 etasjes shoppingsenter og mellom hotellet og tårnene ligger en flott park. Det er akvarium i kort gåavstand, og kun en svipp til downtown KL. Dette kan bli en flott uke! (Må bare bli kvitt den irriterende forkjølelsen først...).



Rommene er flotte, romslige og med temmelig stort bad. Vi valgte et såkalt Twin Towers View Room når vi første er her. Slående utsikt, spesielt i tidlig morgenlys. Rommet er verd hver eneste krone. Prisen er ca. 1.300,-/natt. Ikke verst for et 4+ stjerners hotell. Frokosten er SUPERB og har et vannvittig utvalg mat. Malaysisk, indisk, intercontinental, frukt fra alle verdenshjørner og bakverk to die for. Danske kaloribomber på rekke og rad mellom sunnere alternativer. Havregrøt med mango? Indisk randang? Innbakte chilipølser? Fruktkompott med yoghurt? Herregud. Jeg trykker i meg...

Etter Ian kommer seg i halvørska på jobb mandag morgen tar jeg beina fatt. Parken ser kjekk ut og jeg har ei bok jeg vil lese. Under et tre. Det er 30 grader og steikende sol, så jeg trenger skygge. Parken er nydelig, og avkjølende. Mye pga at det er åpent mellom trærne og vann over alt.







Det høye, beige bygget midt i bildet er Mandarin Oriental. Ikke lange veien å gå til parken!



En flott, grønn lunge midt i byen.



Omkranset av høyhus hele veien rundt.



Og parkens pièce de résistance er uunngåelig. Her har jeg tatt bilde fra ei av broene. Et imponerende skue! Man føler seg noe liten ved siden av de 88 etasjene fordelt på 452 høydemeter. Det syv-etasjes shoppingsenteret i bunn ser ut som en parkeringsgarasje i forhold...




Første dagen avsluttes her, i noe redusert utgave. Det var imidlertid lite å si på hotellets infinity pool with an urban view... Og servicen er upåklagelig, med oppmerksomme servitører som kommer med frukt og drikke uoppfordret. Kanskje litt oftere enn strengt tatt nødvendig :-) Kan absolutt overleve en uke her!

.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar