18. februar 2017

Kuala Lumpur 2/2

Noe uorganisert kunde gjør at vi får fine dager til tross for forkjølelsen. Late timer med bassenget i februar er temmelig deilig for hvite, norske legger. Valentines Day tirsdag ble det middag på indonesisk restaurant etterfulgt av en heller uplanlagt, men desto hyggeligere overraskelse da vi kom ut av bygningen. Det var lysshow i KLCC-parken, og Twin Towers var fantastisk belyst!
Og lysshowet ute i vannet var akkompagnert av musikk over høyttaleranlegget. Skikkelig stilig.

Jeg tilbringer størsteparten av dagene fordelt på KLCC-parken, shoppingsenteret og langs bassengkanten på hotellet. Var downtown og spiste med en kunde fra Stavanger. Fantastisk Dim Sum på restauranten som er regnet som den beste for Dim Sum i hele Kuala Lumpur. Kjekt med lokalkjente... Ellers gikk det helst i shopping downtown. På andre... Shopping på stereoider dersom jeg skulle telle antall poser pr. person... Kuala Lumpur er en smeltedigel, og her er det en svært høy andel av kinesere. Kinesisk nyttår var forrige uke, så det er mulig det er en del leftover kinesiske turister her. I tillegg er hijab og niqab et like vanlig syn som kort-korte shortser og spaghettistropp-kjoler og dunboblejakke(!)... Noe for enhver smak, med andre ord.

Petronas Twin Towers er den store turistattraksjonen i byen her, ingen tvil. Så vi måtte jo gjøre turister av oss og bli med på en times guidet tur til skybridgen og videre opp til besøksdekket på 86 etasje. Ikke for dem med høydeskrekk og angst for mange folk i heis (som jeg har... - det gikk imidlertid greit). Utsikten både fra skybridgen i 41 etasje og 86 etasje var rett og slett aldeles fantastisk. Og en smule svimlende. Ian tok seg fri en time i lunchen, han jobbet jo i 26 etasje i tårn 2, så det var kort vei til attraksjonen.Skybridgen er 170 meter over bakken og litt over 58 meter lang. Den veier 750 tonn og er ikke festet i de to tårnene. Den sklir inn og ut av dem for å kunne fungere i kraftig vind og ikke brekke. Og så er det noe langt ned herfra...:KLCC parken sett ovenfra :-)Et aldri så lite stykke ned fra 41. etasje...


Det var et svært begrenset antall mennesker de tok inn i heisen hver time. Vi var heldige og måtte bare vente en halvtime på morgenen. Prisen for en times sightseeing var NOK 175,- og absolutt verd hver eneste krone. Ikke trangt, godt om plass til å ta bilder og ha utsikten "for seg selv". Anbefales!


Her er man virkelig på toppen av verden! Toppen av bygget er 452 meter over bakken og er de høyeste tvillingtårnene i verden, etter at tvillingtårnene i New York ble ødelagt. Ferdigstilt 1.mars 1996 og er nå, 20 år senere, fremdeles et vannvittig imponerende skue!

Fredagen var kunden ferdig rundt lunchtid, så det ble anledning til en aldri så liten sightseeing til. Vi besøkte akvariumet i byen. Alltid kjekt, syns jeg. Det var et svært flott akvarium, med en lang glasstunnell som man kunne gå gjennom og oppleve fiskene og andre kreaturer nedenfra. Spesielt spennende var det selvfølgelig å få hai på nært hold... selv om bildene inne fra akvariumet ikke akkurat ble de aller beste. Her er noen av dem:


 Skilpadde


 Skorpionfisk


 En gedigen blekksprut - ser egentlig ikke størrelsen helt her. Den var svær!


Jaws...

Vi fikk også en tid til en runde på KLCC art museum som viste malaysisk kunst fra forgangne tider og hvordan urmenneskene levde. Jeg liker godt gamle kulturer og spesielt håndverkstradisjoner. Imponerende å se hva de fikk til dengang da, med de enkle verktøyene de hadde for hånd.


 Båter


Intrikate mønster på "vegger"


Ryggsekker...


Det ble en interessant tur til Kuala Lumpur, mitt første besøk i Malaysia. Ian har vært har tidligere ifm med jobb, men da var det lite og ingen tid til sightseeing på 3 dagers døgnstress. Denne gang fikk vi sett en god del til tross for at forkjølelsen slo oss ut nesten tre dager. Byvandring, parkbesøk, museum, akvarium og ikke minst tvillingtårnene. Jobben gikk veldig bra, kundemiddagene var kjekke med interessante mennesker og været var strålende hele oppholdet. Jeg fikk meg to herlige massasjerunder med malaysisk tradisjonell variant, og hadde meg noen timer langs bassengkanten hver dag. 

Hjemturen går også via Hong Kong. På returen har vi imidlertid planlagt å ligge over ett døgn. Vi får 8 timer til intens sightseeing før flyet går, så det skal bli spennende! 

.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar