5. august 2011

Colorado Springs - Greensburg, Kansas

Sen morgen på Marriott... Det er herlig med FERIE! :-) Hotellrommet er stort, som en liten leilighet med kokemuligheter, kjøl/frys og kontorkrok. Det viser seg at Residence Inn delen av Marriott er rettet mot gjester som planlegger lengre opphold. Prisen er det ingenting å si på, så Ian signer seg opp som medlem. Det er et flott Residence Inn i Houston også, og turene over kommer til å bli et par uken om gangen i løpet av høsten. Flott å ha dette i boks :-)Kansas er - kjedelig !!! For å si som advokaten vår i Tulsa sa: "Dersom Gud hadde fjernet Kansas fra USA hadde ingen merket det på 3 uker..." Det er flatt, uinteressant, noen dotter med hus og trær her og der og okseoppdrett (matproduksjon) over alt. Ikke minst er det varmt... Det interessante er imidlertid at vi holder oss langs Santa Fe Trail'en. Alle Morgan Kane lesere vet hvor den er :-)
Videre gjennom Kansas kjører vi også gjennom Dodge City! Det er som å kjøre gjennom Kjell Hallbing's univers. En ting er ihvertfall Kansas stolt av, og det er denne byen. Her holdes cowboy & indianer legendene i live ennå. Sjekk ut bildene...

Inngangen til byen...

Damplokomotiv fra "den gylne æra"..

Og Wyatt Earp er selvfølgelig representert!

Det var også satt opp en "fake" cowboy versjon av Dodge City slik den skal ha sett ut tidligere. Vi gikk ikke inn i "museumet". Det holdt igrunnen å se dette utenfor. Her er det masseturismen som rår :-)

Vi havner til slutt i Greensburg for natten på et motell langs veien. Her spiser vi den beste tex-mex maten sålangt på turen - på en familiedrevet meksikansk restaurant like bortenfor motellet. Det jeg imidlertid innser i ettertid er at det var i Greensburg den forferdelige tornadoen var i  mai 2004 som jevnet 95% av byen med jorden!!! Heldigvis husker jeg ikke dette akkurat når vi er i Greensburg, men dagen etter - så vi sover godt om natta... og det er ikke noe å si på solnedgangen, tatt gjennom motellvinduet!

HER er info og video av tornadoen og ødeleggelsene


.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar