5. august 2011

Dallas - Houston, Texas

Siste kjøreetappe på turen ligger foran oss før vi havner i Houston som er endestasjonen denne gang. Turen er estimert til 4 timer, og vi har ingen planer før imorgen. Da er det full jobb på Ian, og jeg kan utforske Houston om jeg vil. Vi har god tid, og kjører derfor innom Huntsville State Park for å se om vi finner noe interessant å fotografere. Parken ligger like ved hovedveien sørover til Houston.


Parken er flott, og vi ser både rådyr, ekorn og masse flotte fugler. Og er det noe amerikanerene er flinke til, ja så er det jammen å legge opp til barbeque - over alt! Det vrimlet at slike oppsett (over) i parken, og her var også campingmuligheter i fleng. De tar virkelig vare på parkene sine og gjør dem besøksvennlige!

 Jeg ble imidlertid mest fasinert av denne karen her. Han surret rundt meg nede ved vannet, og var ikke redd i det hele tatt. Det endte opp med at jeg faktisk kom så nære at jeg kunne ta den på vingespissen før den stakk avgårde i et liten flukt for så å returnere til samme pinnen. Dette er tatt med en 100mm - ikke 500mm..!!
Etter parkbesøker drar vi til Houston og til den alternative delen Montrose. Her er det helt annerledes enn noen andre områder av Houston som jeg har sett ihvertfall. Fargerike, små hus á la Bahamas, krimskrams butikker som man kun finner i de smaleste gatene i Sør-Frankrike og veldig ... ehemm ... alternativt utseende mennesker, blandet - selvfølgelig - med (over)seriøse menn i stram dress, hvit snipp og slips. Dette strøket ligger like ved downtown business distriktet, men lever likevel sitt eget liv parallelt.

Google Maps & Search er vår beste venn på mobilen, og kafeen vi stoppet på har et Wi-Fi hotspot og verdens beste kake! Vi ringer rundt for overnatting, og havner i toppetasjen på Modern B&B. Et arkitekttegnet B&B i moderne stil, og kunne like gjerne ligget i det beste strøket i København. Dette er skandinavisk inspirert så det holder. Og utrolig koselig! Skal du overnatte i Houston og være i nærheten av det meste, ja da er dette det ultimatet stedet.

Sjekk gjerne ut Modern B&B's egen hjemmeside HER.

Toppleiligheten har fantastisk utsikt over downtown skyline, ligger midt i strøket for utrolig bra restauranter, like bortenfor går Westheimer (en av hovedgatene) som tar deg til Houstons aller aller beste shoppingmall - Galleria. Leiligheten har også to terrasser, så dersom du vil ha sol døgnet rundt - vel, da får du det her. Walk-in closet på størrelse med et gjennomsnittlig soverom og et boblebadekar med plass til ... tja, 4..? :-)

Vi inviterer en venn med ut til middag og nyter freden og roen resten av dagen. Vi er kommet til veis ende, og det er godt å slappe av!

.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar