10. april 2016

USA - Jobb i Houston 2

Så fikk vi flyttet hotell fra Galleria-området og kontoret ned til Houston downtown hvor kunden vår holder hus. Mindre hotell med miniatyrsvømmebasseng, men det har skikkelig store suiter og god plass. Det tar meg 2 minutter å kjøre Ian på jobb. Her er det problematisk med firma-parkeringsplasser i sentrum, så jeg kjører gjerne.

Best Western Plus Downtown Inn & Suites anbefales!


Været er fremdeles nydelig. Gradestokken kryper oppover med en liten grad hver dag, og ligger nå mellom 22-26. Aldeles helt perfekt for en norsk vestlending! Vi byttet hotell mandagen, men før jeg tok leiebilen fatt så gikk jeg bananas på Galleria shoppingsenter. Har alltid lang liste, og denne gang var det faktisk 1,5 år siden sist jeg var i Houston. Tiden flyr, gitt. Mandagskvelden inviterte vi ut John (ansatt) med kona Mila på restauranten Americanas. Det var litt for mange mennesker der til at jeg ville ta for mange bilder av det særdeles så spesielle interiøret, men her er ihvertfall ett av de mer morsomme detaljene.


En popcorn-vegg! 


Sjekk også de kule uplights og stolene. Virkelig noe for seg selv. De store sommerfugl-fasong båsene skåret i samme mørke treet som stolene fikk jeg ikke tatt bilde av. Skal se om Ian har noen jeg kan poste etterhvert. Spesielt! Og med særdeles god mat! Americanas anbefales på flere vis!

Tirsdagen tar Ian shuttle bus til jobb og jeg har planer om å slå meg ned i en ny Barnes & Noble jeg så på kartet 5 minutters kjøring fra hotellet i River Oaks området. Jeg begynner å bli tøff i trafikken til tross for fjørten filer fulle i biler som går i alle retninger. Littegranne annerledes trafikkmønster enn på Tau..kan man si..




Et assortert utvalg bøker havnet med meg hjem i handleposen. Og ei notatbok. Og en lærinnbundet journal. Klarte ikke stå imot, men hva skal jeg bruke journalen til? Ja si det. Visdomsord? Neppe. Og så fant jeg ut at jeg hadde glemt en handlepose på det første hotellet. Og posen. Den er borte vekk! Inneholdt 2-3 gaver. Irriterende!! :-( ...men jeg har vel sikkert gledet en vaskehjelp... Ikveld havnet vi på middag med Albert (kunde og venn) og kona. Backstreet Café har aldeles nydelig Red Snapper (fisk, ingen idé om hva sorten heter på norsk). Denne restauranten er også en gjenganger når vi er i byen. Anbefales om du befinner deg i Montrose-området.

Onsdagen finner jeg ut at jeg ikke har handlet fra meg på Galleria. Et par butikker glemt, bla. Victoria Secret. Det er virkelig en utflukt opp dit igjen midt på dagen, men med tunga beint i munnen (leiebilen har ikke GPS) så går nå turen på et vis. Ian blir plukket opp på tilbaketuren og vi får Corvetten på sin tredje tekniske kontroll for uka. Den blir omsider og endelig klargjort og godkjent teknisk så vi kan dra på rådhuset (!) for å få "brikken" for 2016.. Barbeque pizza på Calfornia Pizza Kitchen er heller ikke så verst du... Men bare så det er sagt, jeg trener hver dag også! Det går ikke bare i mat :-)



Selv om det ser sånn ut, nok en gang på Lupe's (med de aller beste frozen lime marguaritas jeg noensinne har smakt - ever! Anbefales? Så absolutt! :-)


God jobbuke vel overstått, med potensielt veldig gode resultater. Bedre kan det ikke bli før vi vender nesa nordover. Fredagen går med til planlegging, google'ing og ikke minst pakking.. En Corvette har definitivt ikke lagringsplassen til en SUV... OG, så får vi med oss nok en kveld med Albert og kona, denne gang på kjøttrestauranten over alle - Chama Gaucho. Ugh... Trening!

Og hvor kommer kjøttet fra?


 Kom kyyyyyyraaaaa.... (dette er midt i Houston!)


 Og der var de jammen...!!! :-D

.






5. april 2016

USA - Jobb i Houston

Hjem til asfalt-påskeferie, så ut på tur igjen. Det blir et travelt 2016! Denne gang står 1 uke i Houston (jobb) på planen før vi tar landeveien fatt. Vi skal forflytte bilen vår fra Houston opp til huset i Whistler og planlegger å bruke ca 2 uker +/- på turen, alt etter hvor mye spennende vi finner å fotografere og oppleve underveis. I 2011 tok vi USA på tvers (bildegalleri), denne gang blir det på kryss :-)

Vi sjekker inn på Sonesta ES Suites like ved kontoret. Praktisk beliggende hotell for oss, og med kun 100 meters gåavstand til Houston's nr 1 shoppingsenter, Galleria. Jeg må da ha noe å gjøre når Ian er på jobb... Hotellet har grei pris, med store og nye rom, frokost og wifi inkludert, fri parkering og med utendørs svømmebasseng i en liten, men nydelig hage. Veldig trivelige ansatte og super service. Anbefales absolutt!



Kunden vår denne gang holder til i downtown Houston, men vi har en jobb å gjøre før vi kommer sålangt. Bilen har stått uten strøm altfor lenge, så den er fullstendig død, uforsikret, uten veiavgift betalt og teknisk kontroll gjennomført... Jepp, vi har definitivt en jobb å gjøre. Som viser seg å ikke bli særlig enkel. Det ender med at vi må bryte oss inn i egen bil for å få opp panseret, leie en ekstra bil som vi kan starte Corvetten fra med startkabler og bruke leiebilen som følgebil fra post til post på bilprogrammet i tilfelle den nekter å rulle. Lang historie kort: det ble to lange dager før bilen var flyttet, fikset og godkjent...


Innbrudd i egen bil - bakfra...say no more...


Ikke bare kaos første helga - flere timer her hjalp på stressnivået etter rabalderet med bilen...
Barnes & Noble heavenly bookstore!


Og med mat og drikke i balanse... så ble helga ikke så verst! Bildet over fra den mexicanske restauranten tvers over gata fra hotellet, og så må jeg ikke glemme den fantastiske middagen hjemme hos Gia og Abel Tan lørdagskvelden. Hjemmelaget filippinsk mat på gourmetnivå! Godt det er treningsstudio på neste hotell - Best Western Plus downtown...

.


9. mars 2016

Whistler - Sisteuke 8

Da var det slutt. Vinterferien er over for denne gang, og jeg er faktisk klar for å komme meg hjem til vår, hagearbeid(!) og sykkeltur på tørr asfalt. Sisteuka her borte har vært noe preget av dårlig vær pluss derpå følgende dårlig vilje. Men så falt det plutselig mengdevis med puddersnø de siste 3-4 dagene, så var det på med brettet igjen :-) Statistikken for ferien er 187 heiser og nesten 100.000 (96.700 for å være helt nøyaktig) vertikale høydemeter på brettet. Ifølge han med matematikkunnskapene her i heimen så tilsvarer det en distanse på snowboard på ca 360 km. Ikke verst! 360 km nedoverbakke på én ferie. Jeg er nesten imponert over meg selv og at lårhalsen ennå er intakt...

Noe lesing er det blitt sisteuka og vi har gjort et voksent innhugg i Netflix-serien White Collar til en forandring. Skikkelig avslapning! Igår hadde vi avskjedsmiddag på Whistler sin nr. 1 restaurant, RimRock, så nå har jeg fått krysset av i alle check-boksene. Mye interiør er byttet ut og/eller supplert denne vinteren, så nå er kåken klar for en utleierunde igjen. 5 uker med gjester allerede i boks fremover i tid, så får vi se å få satt av noen uker for oss selv til sensommeren/høsten. Det blir nok en tur til senere i år.


Noe vanskelig å reise fra dette skal jeg innrømme - Crystal area igår


Lime Margarita happy hour på Mexican Corner - i suppebollesize på stett...



Nobelprisvinnere er ikke nødvendigvis engasjerende...


(Denne er !!! :-)


Nå er det pakketid, det er ikke plass i kofferten til alt som skal tilbake - så det blir å finne fram ekstra-bag'er igjen. Something never change... Lurer på hvordan vaktmesteren vår (bildet under her) kommer til å ta det når vi reiser. Han har hatt et temmelig luksuriøst liv de siste par månedene. Spesialtilpasset ekornmat (Ian) og brødrester, brune bananer og rosisner på menyen (meg). Til gjengjeld står han på mønet og kjefter på alle som  nærmer seg huset (også oss) og skremmer sannsynligvis bort flesteparten av småfuglene som prøver å snike til seg en bit. Men vaktmesteren er kul han, og temmelig tam etterhvert. Hils på kjeftesmella, nydelig knipset av Ian:


Au rævvoar!

28. februar 2016

Whistler - Uke 6 og 7

Hu hei så ukene fyker når man har det gøy! Trude forlot fjellheimen igår morges og er nå akkurat ankommet folkehøyskolen på Møre igjen. Veldig kjekt å ha henne på en drøy ukes besøk! Med to dager på snowboardcamp sammen med en gjeng damer hvor finpuss av parkteknikker (hopp og rail) stod på planen, samt offpistekjøring på isbreen med mamsen og en aldri så liten solid dose shopping med Ian så var det en fornøyd brettbabe som vendte nesa hjemover til ekstremsportlinja igjen. Litt synd da, at puddersnøen som hun ønsket - den faller nå ned i strie strømmer utforbi og skal fortsette gjennom hele uka. You can't win them all.

Vi andre to, gamle brettbumsene begynner å få kraftig trente lårmuskler og litt lei vilje. Jeg nærmer meg 90.000 vertikale høydemeter på brettet, og har ifølge WB+app'en tatt 171 heiser i løpet av ferien. Det begynner å holde, til og med for meg. Men, pudderen faller utenfor så det blir nok hardkjør helt frem til vi reiser hjem. Det er jo hele 10 måneder til neste gang, for påsken skal tilbringes på asfalt. Syklene skal fram så snart vi kommer hjem til forhåpentligvis vårtendenser og tørre veier. Man kan jo alltids håpe...

De to siste ukene i bilder

Er det mulig med så mye rot etter 1 døgn? Jepp... :-)


Happy-face i 7th Heaven!


 På toppen av Blackcomb Glacier. Skråningen tvers over sier noe om hvor bratt det er her...


Vi kom ned - begge to. Sannsynligvis med forskjellige hjerterate...


 Halvveis ned bakken, det bratteste unnagjort. Da kunne jeg også ta bilder...


Fantastisk dag!

 Så på den lange "veien" tilbake til sivilisasjonen - på brett...

En fornøyd mor..!

Og fornøyd Ian. Sola skinner, snøen er perfekt og favorittløypene våre er 
mer eller mindre folketomme. Luksus!


 Pit-stop på Glacier Hut

 
 Ekstremsporteleven skal lære ei gammal bikkje å gjø...

Og DER var jammen mamsen dokumentert på rail også. Det går så FORT - derfor er bildet noe uklart... HAHA, ja hvem skulle trodd... :D



Her er første forsøket - på BREI boks :-)

Og så over til favorittbox'en min i flytende form...

Suksessen på rail ble nemlig feiret - både vel og lenge - med favorittvinen min, 
som "de" endelig fikk tilbake på butikken. Lårhalsen holder ennå...


Halvannen uke igjen. Dagene skal nytes, og forhåpentligvis så blir rekreasjonen avsluttet med POW fra himmelen. Mengdevis med pudder. Så mye puddersnø at jeg ikke orker tanken på en meter til i bakkene her. Da har ferien gjort sin misjon. For i år :-)

Og - for sikkerhets skyld. Her er Whistler på kartet...

 

.

16. februar 2016

Whistler - Uke 5

Med kollega på besøk blir det naturlig nok noe mer jobb, men vi fikk likevel utnyttet påskeværet som plutselig datt over oss. Og besøkt både den lokale sjokoladeprodusenten og flere pit-stop's både i bakken og i Whistler Village.



Lokal sjokoladeprodusent som lager syyykt god sjokolade og annet kliss. Eneste butikken med uhorvelig dyre priser (i forhold til forventningen) her i bygda, men er verdt hver eneste krone!


Restaurant/pit-stop i bunn av Whistler-fjellet. God mat, flere bål i hagen til å varme seg på og 
pizza to die for...


Afterski-favoritten i bunnen av Blackcomb-fjellet. Ofte live musikk og godt lokalt øl


 Utenfor Fairmont Hotell


Påskeføre og 11 grader!!!


Velfortjent pust i bakken - det er blitt noen høydemeter allerede...


På toppen av 7th Heaven - Uteservering i 11 grader pluss er ikke vanlig en februarsdag...


Brua mi i årets motefarger :-)

Sånn ellers så er det kommet en kul App - WB+ - tilgjengelig for alle som renner i fjellheimen her. Ifølge denne så er statistikken min for 2016 bla:

At jeg har runnet ned: 58.775 høydemeter ... og
...tatt såpass mange heiser som: 110 sålangt i ferien

Det tyder på at jeg ihvertfall ikke har ligget på latsiden :-)

.

8. februar 2016

Whistler - Uke 4

Livet i fjellet går seg til. Det fungerer definitivt å bo her borte for lengre perioder. Denne uka har vært fyllt av kontraster, både utendørs og inne. Vi har igjen fått besøk. Denne gang av systemutvikler i firma vårt, så det blir en kommende uke med jobb i hovedfokus (med mindre det kommer mer puddersnø, den går først - uansett :)  Uka har vært fyllt av det meste, regn og vind, sol og blå himmel, puddersnøoverraskelse på 40 cm, og kommende mildvær. Ikke akkurat ensformig, kan man trygt si. Uka i bilder:


 Endelig kom nytt spisebord og vi kan dekke til 10.


 Det lille (grønne) huset i den store (grønne) skogen - home sweet home!


 Melisdryss på tretoppene...



 Nederste del av Blackcomb sett fra landsbyen.


 Restauranten/pub'en Brewhouse pent belyst på kvelden.


 OL-ringene er kommet for å bli!


 Upper Village er virkelig belyst i år. Ikke sett den slik tidligere. Pent - nesten litt twiiii... :)


 Bunnen av nederste bakken "vår".


 Fitzsimmons Creek - bikkjekald...


 Ikke ofte alle tre er fullt belyst samtidig - dette er "a moment" ;-)


 Så kom en dag uten særlig god sikt i fjellet. Jeg var oppe alene et par runder i bakken, men måtte etterhvert gi opp. Her sitter jeg - tro det eller ei - maks 80 meter fra skiheisen (midt i bildet)...


 07:45 om morgenen - British Columbia family weekend... Say no more...


 Foretrekker det heller slik! 40 cm pudder over natt og uten mennesker i løypene våre - YIIHAAYYY...


Into the unknown... :)

Mike på besøk fra Portland, Maine. Første gang på ski på 10 år, men deprimerende god... :)

Jobbuke for mannfolka på planen. Studier på meg. Ikke meldt ny snø, men sol og sommer temperaturer, så det skal bli interessant å se hvordan snøen oppfører seg utover uka. Den som er i bakken får se!

.