28. juli 2011

California - Nevada - Utah på planen..


Det kommer ikke mer amerikansk enn dette, spør du meg :-) Dagen starter altså med frokost på Nicely's, ganske så tidlig. Vi ønsker å komme oss avgårde 9:00, for vi har en lang dag foran oss. Planen er å komme ca. halvveis til Denver, Colorado. Det er langt... spesielt siden vi stadig stopper langs veien for å ta bilder og sjekke ut området vi kjører gjennom.


Dette er motellet som vi overnattet på i natt. Blodpriser til USA å være, men så ligger motellet like utenfor den østlige inngangen til Yosemite, og da kan man visstnok ta seg betalt. Rommet var imidlertid stort og flott, så jeg skal ikke klage :-)

Første stopp på ruten vår idag er bare 20 minutter avgårde. Vi planlegger å besøke Mono Lake, som har en litt spesiell historie. Hele innsjøen holdt faktisk på å forsvinne pga heftig irrigering av vannet. Det som er litt interessant er alle basalt søylene som er blitt avdekket etter vannstanden sank. 


Her har salt fått klumpet seg i noen år ja... Jeg smakte også på vannet, det var utrolig salt og alkalisk. Rett og slett ekkelt. Kan ikke forstå at dette faktisk er tilholdssted for millioner av trekkfugl og stamfugl... 

Vi koster videre og krysser grensen til Nevada. Ett bilde kan beskrive området i Nevada som vi krysset idag. Legg til over 40 graders varme og ørkentørke, så har du sånn noenlunde ideen... Dette er nemlig min erfaring med staten...:


Ikke snakk om noen "long and winding roads" her i distriktet nei. Veiene var snorbeine, uten en eneste sving i syns avstand. Og hva som ventet over åsen eller fjellet i andre enden? Nok et beint strekk med vei. Her var det lite overraskelser, selv om naturen var utrolig fasinerende. Ikke misforstå - dette var overhode ikke kjedelig, bare utrolig uvanlig for en nordmann...

Nevada går på skinner og vi krysser over til Utah etter å ha handlet mat og drikke i Evy. Forskjellen på Utah og Nevada er sålangt ikke så stor, selv om det er mer fjell her. Veiene er like snorbeine, og faktisk enda lenger beine strekk enn Nevada. Jeg kjørte nemlig over en 4 mils strekning uten en eneste kink i veien !!! Noe vi traff på her, imidlertid, var våre første lyn og regndråper. Ikke mye regn, riktignok - bilen ble igrunnen ikke våt engang, men regn likevel. 


Her er regnet imidlertid bak oss, og vi er iferd med å nå Delta - det som ble målet vårt for dagen. Vi trenger å slappe av tidlig. Ca 75 mil i bilen i sola tar på, og vi vil ha en lang, avslappende kveld idag. Det blir nok en lang dag imorgen. Motellet vi finner i Delta er flott !!! Og det har internett :-)


.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar