25. juli 2011

Lørdag - ferien starter skikkelig!

Etter 5 herlige dager langs bassengkanten i Bakersfield begynner ferien med stor F. Ian er ferdig med å jobbe, og nå står 2 uker med mer aktivitet på planen. Idag har vi planer om å utforske Sequoia National Park. Denne ligger ikke så veldig langt nord for Bakersfield.

Området rundt Bakersfield er ødemark - en skikkelig tørr sådan. Kun en elv i nærheten, og denne følger vi til Isabella Lake. En gedigen innsjø hvor folk drar med seg båter og jetski og bader. Det er ikke mange bademuligheter i området utenom basseng, så dette er et überfolksomt sted. Flott!


Sequoia National Forest er NYDELIG! Her er det mye kjøligere (les: levelig i bil) og en fantastisk natur. De svære Sequoia trærne er virkelig digre. De er verdens største trær med tanke på volum og kan vokse til 95 meters høyde med en diameter på hele 6-8 meter i diameter!!

Vi ser masse flotte trær, utrolig mange fine blomster og det beste av alt - det er nesten ikke et menneske her! Det kan jo komme av at vi rotet litt med navigeringen og havnet en smule på villspor i forhold til den vanlige ruten folk tar gjennom her. Desto bedre! Vi ser Rådyr, mange forskjellige typer fugl - og det jeg liker minst - Slanger...


Etter runden vår i Sequoia ser vi at vi faktisk kan nå vestkysten ila dagen og kvelden. Vi setter kurs mot Cambria - men roter oss skikkelig til etter 21:00 på kvelden. Null lys, dårlig merkede veier og plutselig er vi in the middle of nowhere. Men jøss så flott! Vi ser flere grupper med Rådyr, to Rever med sølvhale som tusler like foran bilen vår og et par Stinkdyr med halen i været. Skikkelig søte :-)

Vi finner omsider veien vår og kysten. Der venter en ny overraskelse. ALLE eksisterende  overnattingssteder er proppfulle! Det er ikke et lite kott igjen i noen av dem! Ikke i 10 mils omkrets... Jahaja... Så hva gjør vi? Trøtte som få finner vi oss en mørk parkeringsplass, et par ekstra klesplagg og legger oss til å sove i bilen. Vi er ikke alene. Så - første natten på ferie tilbringes i en Ford Focus. Heldigvis er vi enkle mennesker så dette går greit, men det anbefales ikke. I nøden osv...Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar