29. juli 2011

Utah - Eagle, Colorado

Idag har vært en utrolig interessant dag på veien! Tre ting er sikkert - 1) USA er mye større og bredere "i praksis" enn jeg hadde forestilt meg på forhånd - 2) det er utrolig mye tørrere her i Nevada og Utah enn jeg trodde - og, 3) her er det variasjoner i landskapet for hver enkelt stat!


Da vi dro fra motellet vårt i Delta, Utah imorges så hadde vi bak oss en hel dag med lange, flate strekk. Ikke lenge etter vi startet idag fikk vi oppleve enda tørrere områder. Her er det ørkensand som kan konkurrere med de beste dynene i Namibia! Varmen er ikke mer intens, det er bare så usigelig tørt...


Desto nærmere vi kommer Colorado så endrer landskapet seg mer og mer. Her treffer vi på "mesa's" overalt. Fjellformasjoner som er helt flate på toppen grunnet vær og erosjon av horisontalt lagt stein som er blitt vrengt opp i dagen av tektonisk aktivitet. Jada - det hjelper å ha en utdannet geolog med på turen, jeg har lært MASSE om stein. Vi fant også fossiler i noen av bergartene, bl.a. sjøskjell(!) som kan være mel.om 250-500 mill år. Og her er vi over 2000 moh...!


Vi (og en rekke truck's med oss) tar lunch langs veien. Vi handlet inn for dagen i Delta imorges og finner etterhvert grensen til Colorado og den berømte Colorado River. Vi følger elva mil etter mil til vi kommer til den lille byen Eagle hvor vi bestemmer oss for å ta tidlig kveld, i 18:00 tiden. Ender opp på turens til nå koseligste B&B som kun har 2 gjesterom. Men for noen rom! 

Her kan jeg definitivt tilbringe kvelde, men først - en tur til den lokale festivalen borti gata for å få med oss en typisk amerikansk tettsteds-samling. Live band spiller på en scene, flere boder som selger hjemmebakst, salg av bildekk og klovner og gjøglere på stylter. Trodde dette fantes bare på film..?! Nå også opplevd i Eagles, Colorado. Det måtte bare bli spare ribs til middag...

:-)

.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar