27. juli 2011

Yosemite Nasjonalpark!

Idag er vi late... Det er tross alt ferie, og det er varmt ute - over 30 grader og steikende sol. Vi klager IKKE, bare konstaterer fakta... :-) God frokost (det er tross alt en B&B vi bor på) og så et par timers jobb på Ian igjen. Vi "bor" kun kort avstand fra parken, så vi har allverdens tid idag. Booker på forhånd plass på Yosemite Gateway Motel ved Mono Lake på helt andre siden av Yosemite for kommende natt. Bedre føre var... Ikke en natt til i bilen...

Og så er passet mitt kommet til rette !!! HURRA !!! Det var blitt levert inn til politiet, og liten som plassen er der jeg forla veska mi, så kjente eieren av bakeriet politiet. Det ser ut som at selve veska og Visa-kortene mine er borte, men det er greit nok - de er jo sperret. Passet var det viktigste..


Vi tar turistløypa i Yosemite, og Nasjonalparken er virkelig nydelig. Norge på steroider, og været er upåklagelig! Dette er Bridalvail Fall som er 188m høyt. Årsaken til navnet Brudeslør er at det veldig ofte blåser sterk vind ved dette vannfallet, og da spres vannet ut som et slør over fjellsiden. Vi har mange flotte fosser i Norge, denne er ganske spesiell i Californisk sammenheng.

Kun en mils avstand fra Bridalvail Fall finner vi Half Dome som er en av de andre store attraksjonene i parken. Dette fjellet er 2.693m høyt og ser ut som en gigantisk kuppel der halvparten er kuttet av. 


Parken er nydelig, og utenfor de mest oppkjørte turistloop'ene er det faktisk enda penere. Merced River er nydelig der den slynger seg mellom mektige fjell, gigantiske trær og åpne glenner i skogen. Her ser vi også massevis av hjortedyr og rådyr, men dessverre ingen bjørner. Vi er litt tidlige på ettermiddagen - hadde vi kjørt gjennom i ettermiddag-/skumringslys ville vi nok sett enda flere dyr. Det blir påkjørt i gjennomsnitt 15 bjørner i året her i Yosemite, så det er nok av dem...Her er ett av dyrene som vi kom over langs veien. Ikke spesielt redd for mennesker der hun gikk og gresset... Kanskje vi drar til Yellowstone på turen vår - tiden vil vise. Da hadde det vært kjekt å sett en bjørn eller tre :-)

Idag kommer vi til forandring tidlig frem til motellet vi skal overnatte på. Det er proppfullt på alle overnattingssteder, så vi var igrunnen veldig heldige med å finne noe i formiddag... Lykken står den kjekke bi! Og nå blir det Bar-B-Que middag! Yepp!

.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar