25. juli 2011

Søndag - vestkysten mot San Francisco

*GJEEESP*

Vi våkner grytidlig i bilen, selvfølgelig. Heldigvis har vi nok å drikke, og utsikten er upåklagelig. Det er tross alt Stillehavet like utenfor bildøra og været er littegranne overskyet. Nydelig temp på ca 26 grader, og vi setter kursen nordover. San Francisco er målet, men hva som venter oss like oppi veien er vi ikke helt forberedt på...


En gjeng med over 150 Elefantsel på en sandstrand! Lyden av dem er utrolig og de er nesten ikke istand til å røre seg mer enn 2 meter om gangen før de må ta en pause. De er GEDIGNE i forhold til våre vanlige
norske seler. Hannene kan bli opp mot 5 meter lange og kan veie 3000 kg... De er noen fantastiske dyr, og er en liten del av en koloni på ca. 15.000 individer som som tilhører dette området..

Vi følger vestkysten av California nordover - en fasinerende kyststripe der veien går langs veldig bratte, jordskredutsatte fjellskrenter. Her er det definitivt ikke flatt..! Vi passerer Carmel og Monterey Bay og ender opp på Moss Landing hvor vi stopper for å ta bilde av en noe mer normal Sel koloni...Vi fortsetter oppover langs kysten med mål San Francisco. Det er søndag og her er det MYE BIL. Planen er å dra over Golden Gate broen med det samme, men vi bestemmer oss for å ta oss en aldri så liten sightseeing tur til sentrum først, for å se de spesielle gatene i byen. Filmer og bilder lyver ikke - det er virkelig en flott by, med gater og trikker i bratte, bølgete bakker.

Vi handler oss littegranne varmere klær (jeg har kun pakket for 30+ grader...) og setter nesa mot Golden Gate Bridge. Dette er en bro jeg har lest masse om og er kjempehappy for å endelig kunne se og ikke minst kjøre over denne. Trafikken er imidlertid hysterisk!! Det er søndag og kø i absolutt alle retninger. Vi kommer oss imidlertid over til andre siden og det er en herlig opplevelse :-)


Etter å ha tatt Golden Gate broen og fangeøya Alcatraz i nærmere øyensyn begynner vi å bli trøtte. Det har vært en lang dag etter en natt i bilen. Vi finner oss et nydelig, engelsk(!) herskapshus nede langs Muir Beach hvor vi slår oss til ro for natten. Fish&Chips til middag, en liten rusletur på stranda sammen med flere sjokoladefargete Rådyr(!) og så - rett i seng. Det har vært en utrolig innholdsrik, og ikke minst lang, dag...Her er Pelican Inn - sent på kvelden. Dette er noe annet enn en natt i en Ford Focus, ja :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar