24. mars 2011

Påskeferien 2011

En fantastisk flott vinterferie i Canada er over for denne gang. På kalenderen er det foreløpig ingen avsatte datoer for ny ferie. Det er nokså uvanlig :-) MEN, det betyr at vi omsider kan se frem til en påskeferie i den norske fjellheimen til en forandring! Og det skal bli deilig! Turen går til hytta i Røldal. Det skal bli noen deilige dager med venner og familie!

See you there :-)

13. mars 2011

Siste dag i den Canadiske fjellheimen...

Og gjett hva..?? Pudder! For en bombe :-) 26 cm overnatt, og ny dag med himmelsk overflate. Alle 4 opp og ut i heisen kl. 9:30. Alpine områdene øverst åpner ikke idag pga kombinasjonen mye snø og null sikt for skredsikring (= "bombing" av fjellskråninger). Det resulterer i masse kø i heisene som er åpne, men hva gjør vel det når snøen er som fløyel :-)

Det ble en dag for lek i Solar Coaster og en tur til Crystal for å få Ridge Runner en siste gang. Masse renning i egenproduserte treløyper idag. Her er det massevis av pudder - kun for oss. Bildene taler vel for seg selv...

Ian i svevet...

Pål flying high...!!

Mamsen inn for landing :-)

Trude shred some powder :-))

Vi renner til Solar Coaster stenger for dagen og får oss en siste tur opp. Sikten er bra, og sola titter frem til slutt idag. Vi har funnet oss en løype hvor det av en eller annen årsak er veldig lite mennesker, og her har vi lekt store deler av dagen. Også siste turen går inn mellom trærne nedover bakkene. Ungene elsker treløypene, og her er siste glimt av Pål og Trude før vi tar Wizard Express nedover for dagen. Tett tett tett tåke nederst, så downloading var et fornuftig valg :-)


Kvelden idag er ikke planlagt ennå. Ungene er trøtte som strømper, mens vi to andre ennå har pittelitt energi. Kanskje det blir en restaurant-tur, eller kanskje det blir en pølse i hånden - hvem vet :-) Det har vært en fantastisk flott tur, og vi har hatt både sol og strålende himmel i tillegg til pudder hver eneste dag - noen dager vel mye :-)) Nå er det på med kaffien, fram med kald brus og beina høyt før vi bestemmer oss for hvordan vi skal tilbringe siste kvelden :-)

11. mars 2011

De gamle er eldst - dag 7 :-)

Tjohei hvor det går i Whistler :-) Opp og hopp, men der var det bare trøtte kropper å se! Mor er sprekest - uten tvil!! :-)) Trude og Pål bestemmer seg for å være hjemme i leiligheten idag mens jeg klarer å dra Ian med meg ut, i håp om at 7th åpner pudderheaven for oss. Ikke så verst sene - er i heisen kl. 10:00. Og hva skjer? Jo, 7th åpner når vi kommer opp Solar Coaster. Flaks? Total beregning ;-)

Og her er det pudder! Over 30 cm har ligget og godgjort seg i et par dager, og Cloud 9 er et fantastisk bra valg! Pudder i løypene og pudder mellom trærne. Og folk? Nesten ingen de to første turene vi har. Her er to fornøyde 7th-fjes:




Som bildene viser er det ikke sol og strålende blå himmel, men det magiske føret veier opp for alt vi ikke kan se :-) Etter noen turer i pudderet tar vi en velfortjent pause i Horstman Hut på 2.200 moh. Varm epleterte med krem kan godt nytes nå...!


Etter pausen går turen over til Blue Line i håp om at det finnes mer pudder over kanten. Og jammen finner vi ikke strekk etter strekk med nydelig snø også her. Ualminnelig heldige med valg av løyper idag! Blue Line er lang, og vi bestemmer oss for å ta en tidlig stopp på dagen. Ungene er hjemme, og vi har en siste dag imorgen som er lovet med mer pudder. Lurt å spare legger og lår til siste innsats i Blackcomb fjellet. Whistler har vi ENNÅ IKKE prøvd :-)))

På vei ned Solar Coaster pudderet mellom trærne begynner sikten virkelig å bli dårlig. Ingen andre mennesker enn oss gjør denne løypa akkurat nå. Jeg kan igrunnen forstå hvorfor, dersom behovet er å SE hva man gjør :-)


Skikkelig trøtte i beina etter kun 3 timer i trekket slapper vi av litt med ungene i leiligheten. Planen er å ta turen ned til byen senere idag og kikke litt rundt nå når vi ikke er så trøtte. Så får jeg se hvor lang tid jeg må bruke for å få dem ut dørene.... :-)

Dag 6 - I pudderets favn, amen!

Hvordan det var idag? Sånn ca. bøttevis med pudder var det idag!!! :-)  Her et lite glimt av Crystal Chair heisen som vi stod og ventet på...


Ca 20 cm pudder overnatt, og vi var i heisen 8:15 - lyyynklare for angrep! Her skal intet pudder gå familien forbi! Hadde to fantastisk flotte turer i pristine pudderløyper like under Solar Coaster heisen for å starte dagen. Snakker meg om å flyte på toppen av snøen! Magisk! Etterpå bestemte vi oss for å kjøre ned til Crystal Chair som ikke var åpnet ennå - den stod på "pending" - for å gamble på at den åpnet i ikke altfor fjern fremtid.

Ventetiden på 30 minutter var vel verd belønningen: En Ridge Runner løype som kun et par mennesker før oss hadde vært ned!!! Som bildet over her viser - det snødde tett i tett, men det var overraskende god sikt snøværet til tross! Ridge Runner var - og er - Blackcomb i et nøtteskall. Unbelievable! Vi hadde oss et par turer her i denne laaange løypa. Kan ikke beskrives :-)


Her er brettene våre etter ca 15 min venting i snøen ved Crystal... Happy boards and boarders! :-) Tok en pause på Glacier Creek for hamburger og crêpes før vi tok turen opp Glacier heisen for første gang denne ferien. Blue Line igjen var fan-tas-tisk! Tåkete første halvdel, men så stakk sola(!) fram og viste oss all  pudderen som bare lå og ventet. Wow for en dag og for en snø!!

Ungene ble noe trøtte etterhvert så vi tok Jersey Cream opp til topp og koste oss mellom trærne ned til Wizard heisen. Nok en flyt-tur på magisk snøteppe! Trøtte i beina som vi var, og med nederste del av bakkene tråe og våte pga varmere vær så tok vi heisen ned siste delen. Bliss....




Fire happy faces etter 6,5 time close to heaven :-)

9. mars 2011

POWDER HEAVEN dag 5 !!!

Så har det skjedd igjen. 25-30 cm lett-som-fjær-pudder overnatt og HIMMELSKE forhold i hele fjellheimen! Vi dingler med beina i stolheisen 9:15 og flyter i tørr puddersnø nedover høyde-hundremeter etter høyde-hundremeter. 7th området er stengt pga vind, men resten åpner etterhvert og vi får en usedvanlig fantastisk dag i bakken!

Hvor heldige går det an å være? Dette er tredje turen til Whistler, og vi havner alltid borti mega-pudder-forhold og nedfart etter nedfart med uberørt snø! Hvordan blir det ikke i 7th imorgen når hele dette området åpnes?!? Åååhhh... Her må det pustes dypt og inderlig :-)

Det ble tatt ETT bilde idag - og det er av Ian (nedenfor) i baseområdet før vi starter imorges. Det er altfor fantastisk til å stoppe å ta bilder. Sikten varierer også veldig, men det er ikke flatt lys - så det er bare å kjøre på! Trude imponerer stort i pudderbakkene og Pål er konge på sitt nye, mykere brett.



Wow for en dag!!! Avsluttes med tur til Whistler Village, en liten butikkrunde for så å kulminere i verdens beste biff med blåmuggost på The Keg. Ingen over - ingen ved siden! *sukk* "Livet er ikke det verste man har, og om litt... er kaffi'en klar" :-)

Gu'bedre for ein sleden gjeng dag 4...

Vi starter dagen med tidlig shopping... Ian får seg nye snowboardsko, og ungene får seg et par timer frokost-PC... :-) Det er kommet et par cm nysnø overnatt, og det småsnør fremdeles i 10:30 tiden når vi kommer oss i skiheisen. Føret er imidlertid upåklagelig!!

Det er av og på sol og tett tett tåke, så vi holder oss i kjent terreng. Tar ungene med bort på Crystal Hut for sein lunch og "standard-vafler" med krem, jordbær og blåbær ;-) Vi er over hele anlegget idag, fra Ridge Runner i vest til 7th i øst. Ser av og til ikke en pipp pga tåka og snøvær, men nyyyyter føret. Det er helt himmelsk! Hvem trenger vel å se?!? :-)


Her kommer Trude ut fra trærne i 7th området. Ungene har funnet sin definitive favoritt - treløypene!  Her er alltid uberørt pudder å finne, nye ruter og teste og nye trær å unngå ;-) Vi renner kontinuerlig frem til kl. 16:00 og får akkurat siste heisen opp 7th før den stenger for dagen. Derfra er det en laaaang og herlig tur nedover ca. 600 høydemeter før vi ender opp nederst i baseområdet.

Planen er å ta ungene med til restauranten The Keg og "verdens beste biff", men de er for trøtte til å gidde å bevege seg utenfor leilighetsdøra. HAHA..!!!! ....sa vi, og innser at vi har kjørt dem i senk på snowboard. Gamlingene er fremdeles eldst...!!! :-)))


Istedenfor biff blir det kyllingmiddag i "heimen" og en kort kveld foran PC'en - som vi alle 4 har med oss... Gratis Wi-Fi i hele leilighetskomplekset gjør at Ludo'en og Yatzy'en fra hytta (som ikke har trådløst nett) er byttet ut med mer moderne underholdningsmidler. Det går i "Big Bang Theory", nedlastede filmer og Sims spill. Tror ikke noen protesterer på å holde kroppen i ro denne kvelden... Med andre ord en ny flott dag i Whistler!

8. mars 2011

Åååhhh for en dag 3

Opp tidlig, og tre av oss i bakken kl. 9. Ian har ærend i "byen", mens vi andre kaster oss i bakkene. Det er fremdeles strålende blå himmel, sol og pudderkvaster som roper etter besøk i 7th Heaven :-)


Vi tar turen direkte bort for å ta en tur i 7th, men blir der noen runder etter å ha oppdaget at det a) enten har snødd her borte i anlegget eller b) har blåst..?!? Det ligger ihvertfall masse pudder mellom trærne der vi var igår! Gjett om dette er herlig da! Og uten andre mennesker!!! Nærmere himmelen kommer man ikke!

Vi tester også ut Blue Line etterhvert - en lang, bratt og veldig flott preparert løype lenger vest i anlegget. Denne ender opp i Glacier Creek Restaurant, midt mellom løyper og stolheiser. Her serveres nyyyydelige crêpes med banan og nutella :-)))


Her er utsikten fra Glacier Creek mot Blue line og Jersey Cream. Det er også godt å se at fjellet er for alle, også dem som ikke ser ;-) Vi tar oss opp Jersey og drar over til 7th en gang til før vi møter Ian over lunch. Her venter vi under Peak To Peak gondola.


Vi drar bortover mot 7th igjen og har oss noen turer der og på ny tar Blue Line ned fra toppen med Ian. Fremdeles nydelig preparert og med uberørt pudder langs kantene. Kan det være mulig å ha alt dette nesten helt for seg selv? De fleste holder seg til oppmerkede løyper. Takk og lov for dem!!! :-)

Det blir en flott og laaaang dag for oss i bakkene idag. Lårene skriker etter pause på vei ned, men alle holder ut og parkerer fornøyde foran leiligheten i 3:30 tiden. Sola vedvarer, selv om det kommer litt lett snøfall innimellom. Det er meldt om snøvær alle 3 kommende dager, så dette er muligens siste dagen på en stund med blå himmel. Og dagen er blitt satt pris på, det er musklene bevis på...


En siste pust før vi drar "hjem" :-)

Etter besøk på buttikken igår har vi det vi trenger til indisk, hjemmelaget middag ikveld. Ingen bytur, bare slappe-av-'ings og pleiing av kropp ;-) WhistlerBlackcomb skuffer ikke !!!

7. mars 2011

Dag 2 - Good morning sunshine!

Et par små cm pudder overnatt i tillegg til 17 cm forrige natt og upåklagelig vær! Vi våkner alle før kl.  6... og har en fredelig og unormalt våken frokost. Jetlag har sine fordeler - den veien :-) Vi er i skitrekket lynklare 8:15! Ikke så rart, for dagen er nyyydelig!


Turen går direkte over til 7th Heaven, og her er Pål og Trude helt ute på kanten av Blue Line. En flott utsikt! Vi tar oss noe å drikke før vi begynner å boltre oss i 7th området. Her har Pål fått filmkamera på hjelmen, så nå blir vi foreviget in action også. Ikke noe skal gå udokumentert forbi :-))


Utsikten fra toppen av 7th igjen og mot Whistler mountain. Denne turen blir det et mål å komme oss over dit! :-) Innimellom trærne er det herlig puddersnø, ca 20 cm. Og vi finner uberørte områder overalt. Det er nesten ikke folk i anlegget ennå, til tross for at det er søndag! Snakker meg om å føle at man har fjellet for seg selv...

Vi tar sen lunch på Rendezvous etter flere timer i 7th. På vei nedover stopper vi for fotoshoot i tillegg til filming. Her er begge ungene i svevet, frem fra trærne :-)



Trøtte i beina blir det tilbake i leiligheten i 2:30 tiden. Dusj og drikke er himmelsk etter lang dag i bakken. Vi slapper av et par timer og tar en rusletur ned i Whistler sentrum for å handle matvarer, hansker og nye bindinger til Pål. Herlig dag i Whistler! :-)

Yess - tilbake i Whistler !!!

Etter en laaang flytur via Amsterdam landet vi i Vancouver - i regn, igjen! Hurra, sa jeg - og visste at dette faller som herlig, tørr pudder i fjellet! Akkurat slik vi ønsket det! Bussturen fra Vancouver til Whistler ble imidlertid en annen historie. Det var såpeføre, masse nysnø og +1 grad. Kø i alle retninger, og bussen vår skled da den stod i ro!! Nummeret før vi havnet i grøfta. La oss si det slik, vi våknet!...Vel fremme på Glacier Lodge var imidlertid vær og føreforhold upåklagelige! Vi besvimte imidlertid i seng...


Første halvdel av første dagen gikk med til shopping. Pål kjøpte seg nytt, mykere brett - perfekt! - og Trude fikk seg at par skikkelige, egne snowboardstøvler. Da var vi klare for action! Vi renner kun i hovedområdet idag, for vi er ikke i bakken før kl. 12:30. Ganske greit for meg og min ikke-velfungerende kropp for dagen... Her er imidlertid 2 veldig lykkelige unger :-)

Det blir en utrolig tidlig seng ikveld. Når klokken er slagen 19:30 sover igrunnen alle 4. Utkjørt etter lang tur og noen få, men intense timer i bakken. God start!!!