31. oktober 2011

Lørdag - sightseeing til Freemantle

Idag leier vi bil! Planen er å ta turen til Freemantle og omegn, finne oss en strand og se hvor veien fører oss. Hertz tar imidlertid tid. Laaang tid! Vi kommer oss avgårde 12 og setter nesa sørover. Stirling Highway er et safe utgangspunkt, og langs denne finner vi nok en Kathmandu butikk for Ian. For en gangs skyld går han bananas i shoppingen :-)


Til tross for at Freemantle er Perth's hovedhavn så ligger det nydelige strender like på andre siden av havneområdet. Og vannet er glassklart! Det er stor forskjell på indre havn og Det Indiske hav! Freemantle ligger like ved munningen av elva Swan som slynger seg langs Perth og ut i havet. Det er varmt på land, men vannet holder ikke mer enn 20-21 grader. Flott å vasse - idag :-)


Ikke til å tro at det ligger en stor havn like innenfor området over her...

Vi bestemmer oss for å ta kysten oppover mot og forbi Cottesloe Beach som vi var tidligere. Veien som veldig ofte går like langs havet er nydelig. Her er det kritthvite strender så langt man kan se. Vi følger kysten hele veien opp til Hillarys Boat Harbour. Vi er dessverre akkurat for seine for en visitt på akvariet, så vi rusler langs havnen og innom de små butikkene på området istedenfor. 

Det er en avslappende dag hvor vi barer surrer rundt og gjøre lite og ingenting annet enn å være turister. Kjøring på venstresiden er noe jeg alltid må venne meg til, men nå går det forbausende bra. Har litt trening etter hvert :-)

Kvelden avsluttes på Julio's - en italiensk restaurant oppe på "toppen" av Hay's. Utsøkt mat! Og med amerikanske porsjoner. Noe vi ikke er helt vant til på italiensk restaurant...


.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar