21. april 2016

Roadtrip USA - Bandon til Pacific City, Oregon

Good morning Bandon! For en usedvanlig deilig og stille natt! Etter frokost i resepsjonen (!) så står Bandon beaches på planen. Flere av strendene rundt her skal være nydelige, ville og fotogene. Det kan man da ikke gå glipp av :-) Og nydelig, det var det. Fremdeles maksimalt heldige med været så blir det et par timers fotojakt før dagens etappe begynner.

Ok, så var det ingen overdrivelse. Stranda her er virkelig pen!


..og vi er tidlig nok ute til å få med litt av duggen :-)


Vi blir her en stund, fra lavvann til Stillehavet finner det for godt å krype tilbake mot land. Noe en av oss ikke alltid fikk med seg. Utrolig nok ble han ikke våt på beina, men det var temmelig nære på. Flere ganger. Vi har problemer med å forlate stedet her, men det er ennå langt "hjem".Et av flere ti-talls bilder av haaavet...


Oppover langs Oregon-kysten er det en mengde utkikksposter til arches, flotte strender og bølger som bryter mot fjellformasjoner. Vi får med oss mange av dem, og bruker god tid oppover 101.


Bare så det er nevnt... Selv om vi kjører langs kysten så er det mye mer fin natur å se enn "bare" havet. Det er rett og slett nydelig her, overalt!


Selv om vi prøver å unngå turistfeller så kan vi ikke stå imot å besøke Amerika's største sjøløvegrotte som ligger langs veien. Her er det samlet Steller sjøløver både ute på klippene og inne i grotta. For å få tilgang til sjøløvene er det plassert en 90 meter høy - eller dyp - heis som går ned inni fjellet og åpner seg ut i selve grotta. Det er gjerdet inn for oss turister, og det er ganske så mørkt her nede for ikke å forstyrre sjøløvene. Vi er heldige og er alene i grotta når vi kommer ned. Steller sjøløvene er noen skikkelige bråkebøtter, så lydnivået er temmelig høyt. Et usedvanlig flott laget utsiktssted som berører dyrene minimalt.

 Noe forvridd?Litt bedre positur :-)


Just hangin' around 


Bildene er tatt med ISO2500. Jeg er imponert over at jeg fikk noen i det hele tatt, for jeg så knapt hva jeg knipset. Selv om det var overfyllt med souvernirer på vei ut av stedet så var dette en mektig opplevelse. Er glad jeg overvant klaustrofobien i den trange heisesjakten og kom meg både ned og opp igjen med stil. Målet med dagens etappe var Pacific City, og der fant vi oss en restaurant igjen ytterst ute på stranda. Denne gang en svær sportspub. Fish and Chips og lokalt øl? Jatakk!

Og med et bilde av den stemningsfylte Oregon-kysten i bakhodet så besvimte jeg i seng. Lange dager, mange timer på rumpa, men verd hvert eneste sittesår ;-)


Good night Oregon

.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar