13. april 2016

Roadtrip USA - Las Cruces til Sorocco, New Mexico

Så snart man passerer grensen til New Mexico så blir livet så aldeles mye mer spennende! Landskapet endrer seg drastisk og det er en rekke flotte nasjonalparker å besøke. Vi plukket ut to. Det er umulig å rekke over flere og i tillegg få 40-50 mil ut av dagen. Vi startet med en særdeles trivelig frokost hos Lundeen's sammen med de andre gjestene på langbord før vi la i vei.

Første stopp på planen var White Sands Natural Monument, men først gikk turen langs den største militære installasjonen i USA: White Sands Missile Range som dekker totalt 8300 kvadratkilometer. Militærinstallasjonen ligger på en gigantisk slette og er så øde at det er umulig å beskrive. Midt på denne sletta, og avskjermet (selvfølgelig) fra militærbasen, ligger "vår" White Sands. Dette er et 710 kvadratkilometer stort område med kritthvite sanddyner som består av gipskrystaller. Dette er det største gips-sanddynefeltet i verden og var virkelig spektakulært!



Det gror en mengde kaktuser rett opp av jorda her, ellers er det fin lite annet enn sand. Og sola, selv om det kun var 16 grader, var uhyggelig sterk!



Kunne nesten minne om snødekte åser...



Corvette, nå også og offroad bil :-)



Er ikke disse gipskrystall-dynene fantastisk flotte!


Etter å ha trasket i gipskrystalldynene en times tid var det på tide å finne skygge. Jeg ble solbrent til tross for god solfaktor. Her er det farlig!! Vi hoppet i bilen og gjorde et temmelig godt jafs av New Mexico's flate og veldig spesielle landskap. Veiene var lange og flate. Himmelen var nydelig blå med hvite skyer. Vi passerte vulkanske områder med svart stein og ørkenlandskap hvor nesten ingenting annet grodde enn noen små støvete busker. Og Ian opplevde en liten sandtornado like ved siden av seg. Her er det definitivt annerledes enn noe annet sted jeg har opplevd i USA!


En hump her og noe gress der - ellers temmelig flatt :-)

Utpå ettermiddagen nådde vi Bosque del Apache Wildlife Refuge, og selv om klokken var over 16 så tok vi en tur inn i parken. Litt feil tidspunkt for de store fuglemigrasjonene, men det var et herlig og avkjølende sted. Det var faktisk VANN der...


 Nydelig og ikke minst fargerikt landskap i forhold til naturen vi har oppholdt oss i tidligere idag.



 Møt Mr. Roadrunner! Nå mangler bare Per Ulv! *biiip biiip*



 Ingen fugler og ingen turister - desto mer fredelig.



Fra våtområdet

Etter vi hadde kjørt og ruslet rundt her et par timers tid var det på tide å finne loppekassen. En dag full av opplevelser, og jeg var sulten og stupe trøtt. Vi havnet i Sorocco og krasjet på en Econo Lodge. Så lenge det er rent, har wifi, parkering og er inkludert frokost så vi slipper å handle om morgenen så er jeg fornøyd. Ikke veldig kravstor... :-D


.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar