25. april 2016

Roadtrip USA - Pacific City til Shelton, Washington

Hu heeei - idag passerte vi grensen til nok en ny stat, Washington. Men før vi kom så langt hadde vi en flott dag i sola. Mange flotte bilder av Stillehavet i aktivitet idag også, og vi tok oss tid til et par gode turer for å strekke på beina. Merker nå at vi kjører mindre hver dag for å kunne nyte desto mer. Det skal bli morsomt å se hvor langt vi har kjørt totalt når bilen parkeres i garasjen.


Det er ikke bare naturen som er annerledes her borte i vest. Arkitekturen likeså. 
Vi har sett fantastiske hus ute langs kysten, her et mer spesielt et...I Oregon er det mange State Parks. Her er en av dem vi valgte å nyte mer i detalj. Og godt valg var det. I andre enden av parken var nemlig en røff strand for bølgesurfere!
Grensen mellom Oregon og Washington går midt i Columbia River. 
Her er vi på vei over Astoria-Megler Bridge som skal være den lengste sammenhengende brua i Nord-Amerika med sine 6,4 km.


Etter vi kjørte over brua var det imidlertid stopp på alle overraskelser. Washington State er virkelig sammenliknbar med Norge. Det var som å kjøre til Kristiansand via Setesdal. Større og mindre vann, fjell opp fjell ned, elver, bekker og bruer. En aldri så liten nedtur kanskje? Vi er blitt temmelig bortskjemt med nye opplevelser i hver stat vi har besøkt, så det var kanskje på tide å få oss ned på jorda igjen. Vi stoppet for kvelden i Shelton på en standard B&B langs veien. På vei for å kjøpe oss noe frukt og noe å drikke fant vi denne lille kuriositeten.Definitivt ikke størrelsen det kommer an på! Minste biblioteket jeg har møtt på min vei :-)


Tidlig til sengs. Planen imorgen er å kjøre til Port Angeles for å ta to ferjer og komme oss over til Vancouver Island hvor hovedstaden i British Columbia faktisk ligger, Victoria. Nok en overnatting der, og så er det rett til Whistler i overmorgen. Så får vi se om nye nytt og spennende dukker opp langs veien lenger nord i Washington.

.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar