20. april 2016

Roadtrip USA - Ukiah til Fortuna, California

God morgen og opp til en frisk og solrik dag! Herlig natt, for her ute nærmere kysten så er nettene mye mer behagelige. Ian er noe vár på lyder, så vi sover helst med åpent vindu, og med aircondition av. Det kan bli noe varmt. Vi har gjort fra oss California's vingårder og plantasjer. Nå er det dags å utforske de fantastiske Giant Redwood trærne som er typiske for området. Like nord for Ukiah ligger Hendy Woods, like i hjertet av Navarro River Watershed. Her er det en fantastisk flott gammel skog med noen enorme giganter av noen trær. Giant Redwood trær kan bli opptil 115 meter høye og 2000 år gamle! Hvor høye og gamle disse er, vet jeg ikke. Men imponerende? Oh yes!Man føler seg noe liten her ja. 
Hug a tree? Hele familien hånd i hånd hadde ikke nådd rundt stammene til disse by far...Hva med en tre-roms? :-)


Etter de høye trærne og et par timer i skyggen setter vi nesa mot kysten og Stillehavet. På tide med vind og salt i håret! Vi kjører rett vest og havner i Mendocino, en svært populær liten by for kunstnere og turister. Dette er litt av en turistfelle, og byen er kanskje mest kjent for å være hoved-location for den amerikanske TV-serien Murder, She Wrote med amatørdetektiven Jessica Fletcher. (Noe som jeg alltid har trodd var en amerikansk versjon av Agatha Christie, men som det visstnok ikke er). En serie som også gikk på norsk TV før i verden. Mendocino var forfriskende! Stillehavet og bukta i Mendocino.


Videre fra Mendocino finner vi California's var på Tau sin "holaeigå". Et gigantisk redwood tre som man faktisk kan kjøre gjennom! Det ser ikke slik ut på bildet, men Corvetten var dessverre akkurat for liten til å presse gjennom. Den er nokså brei bak. Heldigvis lirket vi oss fremover og fant ut at det ikke gikk. Alle gjorde ikke det, for å si det sånn :-)
Resten av ettermiddagen siger vi rundt i de store skogene. Jeg er lei av å ta bilder, så boka finnes fram. Ian går amok med apparatet. Fantastisk flott kveldslys gir virkelig stemningsfulle bilder langs det som kalles Avenue of the Giants. Vi havner til slutt i Fortuna idag, på et Super8 motell. Hadde det ikke vært for Trivago så ville jeg ikke funnet på å ta inn der. Normalt er disse motellene temmelig rævva. Men dette hadde fått veldig god omtale, så vi tok sjansen. Jepp! Lenge leve app'en!

Middagen blir inntatt på den virkelig så lokale pub'en og bryggeriet Eel River Brewery, nabobygget til Super8. Ikke så langt for Ian å bære meg hjem i kveld, og bra er det - for du all verden så godt øl !!!! :-)


.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar