14. april 2016

Roadtrip USA - Sorocco til Cortez, Colorado

Så våknet vi til regn. Pøsregn! Da vi forlot Sorocco etter en heller mager frokost (som vi forsov oss til, for frokosten var fra 05:00-08:30..) bestående av to dougnuts med syltetøy og vann... så var det hele 8 grader. Noe kaldt til forskjell fra gårsdagen kan man si... Det regnet helt til Albuquerque før sola fant veien gjennom skydekket. Vi fulgte den historiske Route 66 et godt stykke ut fra Albuquerque, enten på gamleveien eller langs Interstate'n som går parallelt. Og langsmed gamleveien går selvfølgelig toglinja. Så hvorfor ikke gjøre bilturen noe mer interessant med en aldri så liten togjakt? Skinner var det nok av - og (nesten) Dire Straits "Telegraph Road"Og for de tålmodige...så dukket jammen toget opp! Ikke akkurat damplokomotiv fra the good old cowboy days, men godt nok for oss!Litt flinkere å tag'e togvogner i våre dager da... Været var heller skyet, så vi peiset på. Det skaper ihvertfall interessante bilder.


Flotte "fjell" opp fra intet på de langstrakte og flate sletteneOm det begynte å regne? Vet sannelig ikke. Vi tråkket flat pedal ut av området :-)Og der var vi plutselig i Colorado, gitt. I fartaaa...Fjellene begynner å endre seg sakte men sikkert. Vi nærmer oss red rock country!...og fjellformasjonene blir underligere desto lenger vi kommer...Inn til et område tilhørende Ute-indianerne. Indianerstammen som gav navnet til Utah.

Vi kjørte også gjennom et kraftig stort Navajo-område der jeg med min blonde hårmanke virkelig stod ut blant de andre. Da vi spiste lunch i Gallupp virket det som om jeg var den eneste blondinen i mils avstand. Ganske så stilig! Indianerne her er flotte, men begynner å få amerikansk preg gitt. Dem vi støtte på var nesten alle som en overvektige... Det skulle forfedrene på prærien ha sett :-)

Like etter vi passerte grensen til Colorado kom de første snøkledde fjellene til syne, ytterste grensene av Rocky Mountain. Vi lot kamera være kamera og fant oss et sted å slappe av. White Eagle Inn i Cortez. Greit nok overnattingssted. God wifi. Parkering utenfor døra. Og herlig king size seng. Trenger ikke mer.

.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar