21. april 2016

Roadtrip USA - Fortuna til Bandon, Oregon

Etter å ha nådd Stillehavet ved Mendocino igår så bestemte vi oss for å ta for oss kysten nordover sålangt vi kommer. Det er blitt nok innlandsdager på oss fjordfanter. Kyststrekningen nordover fra Fortuna er pen, lange sandstrender med noe mørk sand. Havet er kaldt så vassingen får vente... Og tåka ligger og lurer der ute i havet - ei tåke Oregon er kjent for. Men her i California er det foreløpig blå himmel.
Vårværet er aldeles nydelig, og Stillehavet er temmelig flatt. Jo lenger nord vi kommer desto mer vill blir kyststrekningen. Lange strender blir erstattet av klipper, svære grunner og steiner/fjell som stikker opp av vannet. Det er advarsler om farlige strømmer, og badelysten forsvinner. (Så varmt er det likevel ikke...). Steinformasjonene kan være temmelig flotte da.

Og hu hei - DER var vi jammen i en ny stat for meg. Oregon har vi aldri besøkt tidligere.  Vi bestemmer oss for å ta hele Oregon-kysten nordover. Det betyr 584 km på svingete kystveier istedenfor å følge speedy freeways og highways. Det legger flere dager til turen vår, men det gjør lite bare vi når flyet hjem fra Vancouver 3. mai. Det er ennå over 2 uker til :-) 


Her svipper vi innom utsiktspunktet til Arch Rock.


 ...og finner en trivelig benk å nyte livet på.Det er dags for middag, og da vi fant The Crazy Norwegian's som serverte Fish n' Ships 
langs veien så kunne vi ikke stå imot. Dessverre var de stengt... :-(

Vi havnet istedenfor her - på Griff's on the Dock i Port Orford.  Helt  ute på ytterste kaia, i noe som likner på blandingen av en gammel sjøbod og delelager for båt. Utrooolig god fisk! Ikke akkurat langt fra ferskvarene... Og det beste av alt? Jeg fikk her servert THE best Key Lime Pie ever! Den slo faktisk favoritten sålangt som jeg spiste i Eleuthera, Bahamas. Og det sier ikke lite, for jeg har sjekket ut mange! Vi har hatt noen aldeles vellykkede "restaurant"-valg på denne turen. Skygget unna alt som lukter kommers og søkt etter lokale buler. Det tar noe lenger tid, men verd det? Definitivt!

Vi peiser litt lenger nordover før vi gir oss for dagen og havner helt tilfeldig på Bandon Inn. Det vi ikke vet før etterpå er at Bandon har bevart mye av gamlebyen - noe jeg sålangt har sett veldig lite av uansett hvor i USA. Her er jo ingenting gammelt... Byen (tettstedet) Bandon ble navngitt i 1873 av en ire (!) som fant det for godt å slå seg ned her. De hvite fortrengte Coquille-indianerne, gull ble funnet, fisk var det i havet, tømmer var det nok av og det gikk som det har gått overalt i USA.. Bandon ble faktisk kalt One of the coolest small towns in America av Budget Travel i 2010. Jeg ser hvorfor.Laget av diverse plastikkdeler...Et av mange veggmalerierHavna...

Bandon Inn lå med utsikt over gamlebyen, men der har jeg visst ikke tatt noen bilder... Et av de mest spesielle småstedene vi har besøkt sålangt på turen. Og herlige senger! Kjølig var det også på natta, så vi merker vi har kommet oss et stykke nordover på Oregon-kysten.


.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar