14. april 2016

Roadtrip USA - Cortez til Moab, Utah

Målet idag er fantastiske Moab i Utah som jeg har siklet etter å besøke siden 2011. Her det et fantastisk landskap hvor fjellene består av rød stein og med bueganger i alle himmelretninger. Men er man i Colorado, så er man. Og like ut fra Cortez møtte dette synet oss - en tarm av snøkledde Rocky Mountains.Vi befant oss ikke lenge i Colorado totalt sett, men krysset helt oppe i det nordvestlige hjørnet. Utah kom brått på oss :-)

Første punktet på lista var Canyonlands Nasjonalpark og The Needles. Et område i det sørøstlige hjørnet av parken. Det var såpass disig at vi ikke så The Needles særlig klart, men en enorm utsikt og vakker natur var det lell.

600 meter ned, nokså samme høyde som Preikestolen er over fjorden, men myye større!!!Dette er egentlig høye klipper, tatt bilde fra toppen - ser ut som smårusk, men er det ikke.Og midt i den røde tørre jorda vokser blomster - Utah's løvetann :-)Vi nå nesten ingenting som verken krøyp eller gikk på fire, unntatt denne lille kamuflerte krabaten. Hadde ikke sett den om ikke firfislen hadde beveget seg.Rødt, hvitt og blått med et islett av støvgrønt = Utah!Vakkert landskapDenne fantastiske "arch'en" ligger langs hovedveien. Wilson Arch bestående av noe som kalles entrada sandstein. Hele Arches Nasjonalpark er full av slike - inntil 2000. Muligens vi besøker Arches imorgen. Vi får se tiden an og når vi får anledning til å ta et speedbåt-cruise på 
Colorado River!Neimen se her! Preikestolen i Utah-format! Eller, ihvertfall Utah-stein. 
Denne er nok bare 150 meter høy :-) ...men likevel temmelig lik.


Og så høydepunktet for dagen - Speedbåttur på Colorado River! Vi var heldige og fant ledige plasser hos akkurat den turoperatøren vi ønsket å dra med, Canyonlands by Night & Day bare 1 time etter vi ankom Moab. Noe flaks skal man ha! Det ble en kjekk gjeng på båttur, selv om vi nok representerte de yngre i gruppa (med unntak av 3 barn ;-)


Fantastisk tur - fantastisk (og kjekk ;-) guide!Mektige Colorado River. Bare så synd at det var lett overskyet til kvelds, for sandsteinen er fantastisk rød i solnedgangslys.

Sjekk høyden!Sjekk veggen!


Og opp denne klatrer ei flis av ei dame...!!!

Utrolig mange filmer blir spillet inn i Utah. Jeg husker spesielt scenen fra Thelma og Louise hvor bilen kjøres utenfor en høy klippe der i slutten. Det var her. Det spilles inn scener fra gjennomsnittlig 2 store filmer (Hollywood-size) i året i Utah, og nest etter turismen så er dette Utah's andre største industri! Hvem skulle trodd!

Båtturen ble arrangert av Canyonlands by Night & Day. Kan så absolutt anbefales. Dyktig og kunnskapsrik guide, kul speedbåt som holdt 45 knop nedover elva, flere ting å se som var umulig å ta bilde av i denne farten, og det hele ble avsluttet med en middag sammen med de andre gjestene på båten. Sosialt, lærerikt og særdeles gøy!

.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar