25. april 2016

Roadtrip USA til Canada - Shelton til Whistler, BC

Ja sånn kan det gå, og vips så var vi hjemme i Whistler, Canada en dag før forventet. Noen minor feilvalg idag gjorde at vi bestemte oss for å peise på til vi kom helt hjem. For det første så tok de to ferjene noe lenger tid enn vi forventet (ingen bombe, vi sjekket ikke akkurat ferjetidene før vi dro) og for det andre så bommet vi på Chemainus, et lite tettsted på Vancouver Island som er kjent for sine utendørs veggmalerier, hvor vi hadde planlagt å overnatte. Kommet vel forbi and then some så fant vi ut at vi like gjerne kunne dra helt til mål. Vancouver Island med BC sin hovedstad Victoria og Chemainus kan vi jo besøke når vi vil. Vi har jo bil i dette landet nå :-)
 Dagen startet ihvertfall bra med frokost på Blondie's Restaurant som hørte til Shelton Inn hvor vi overnattet. To ferme, blonde, eldre søstre drev stedet, og da de hørte at vi bodde i Norge - the home of the blondes - så var det ikke måte på. Vi måtte signere både gjestebok og sette stifter på verdenskartet både i Stavanger og Belfast.

Washington State endret seg ikke akkurat drastisk etter vi kjørte fra Shelton, så de siste bildene fra roadtrip'en er faktisk fra Port Angeles. Havnebyen hvor vi ventet på ferja som tok oss over til Vancouver Island. Tydelig at Port Angeles vet å ta vare på sine korttidsgjester. Her var det nemlig MASSE flott kunst å se spredt over hele den lille byen. (Og nok coffee shops til å gi den mest hardbarkede kaffielsker koffeinsjokk...).Stålkunst, bygget over samme lest som kunsten jeg har på veggen hjemme på Tau - kjøpt i WhistlerSci-fi ferje tegnet på 50-tallet. Slik kom ferjene til å se ut på 80-tallet...
Ikke helt ;-)Parkering for havhester - husk betaling! Laget av metallskrot.Blending in with the surroundings... Og masse tagging! Nøyer meg idag med bare én - Ørn Fanger Fisk - (evt hval?)I want to be a fine-apple too ;-)


Etter 13 dager og 12 netter fra Houston til Whistler er vi altså framme og roadtrip'en vår er over. Det har vært en aldeles fantastisk innholdsrik tur som kan anbefales - hele, eller deler av. (Washington State minst interessant, om du ikke hadde fått med deg det tidligere). Vi har vært nokså nøyaktig 6000 km på hjul og opplevd alt fra god sommervarme i Houston, steikende sol på Salt Flats i New Mexico, nedsnødd Corvette i Salt Lake City, vingårder så langt øyet kan se i California, en aldeles vakker Oregon-kyst og hatt flaks med alle overnattingsstedene som tilfeldigvis har dukket opp på vår vei. Trivago-app'en har vært uunnværlig, og særdeles til å stole på når det gjelder hoteller/B&B.

En super vårferie! Lurer på hvor sommerferien går ;-) Nå venter 1,5 uke i Whistler hvor vi forhåpentligvis får både syklet og runnet snowboard på sesongens siste snø på Blackcomb. Ryktene går om at skianlegget har åpent helt til 30. mai... Krysser det vi har!

Nå - Rekreasjon :-)

.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar